Cuinera i divulgadora gastronòmica. És un referent internacional de la cuina catalana d’avantguarda. Al seu poble, Sant Pol de Mar, va dirigir des del 1988 el restaurant Sant Pau, fins al 2018, quan va decidir tancar-lo i obrir una nova etapa. La seva feina al capdavant dels fogons del Sant Pau va ser reconeguda amb tres estrelles a la Guia Michelin. L’any passat, el seu fill, Raül Balam, va reobrir el restaurant amb el nom de Cuina Sant Pau. Tot i el tancament del Sant Pau, Ruscalleda dirigeix dos restaurants més: el restaurant Sant Pau de Tòquio, obert des del 2004 i amb una estrella Michelin, i el Moments de Barcelona, reconegut amb dues estrelles Michelin. El 1998 va rebre el premi Nacional de Gastronomia i el 2004 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en reconeixement de la seva trajectòria professional. Molt a prop de la parada L3 de Tarragona hi ha el parc de Joan Miró. Abans de ser un parc s’hi ubicava l’antic escorxador de la ciutat.

Català
Sant Pol de Mar 1952 ID 1510

Cuinera de renom internacional, el seu restaurant Sant Pau obtingué tres estrelles a la Guia Michelin. Actualment, n’ostenta una al restaurant Sant Pau de Tòquio i dues a la sala Moments de Barcelona.