L’Ajuntament de Barcelona convoca anualment diferents premis amb la finalitat d’oferir suport i recursos per a iniciatives i projectes amb perspectiva de gènere, presentats per persones físiques o jurídiques, associacions, entitats i grups, sense ànim de lucre, de la ciutat.

Premi 8 de Març

Es convoca cada any amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. L’objectiu del premi és reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any.

Premi 25 de Novembre

Es convoca cada any amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència cap a les Dones. L'objectiu del premi és reconèixer les iniciatives i projectes orientats a fer de Barcelona una ciutat lliure de violència masclista.
 

Premi Bcn Fem Tech per l'equitat de gènere al sector de les TIC

Es convoca, des de l’any 2021, en el marc de la mesura de govern del mateix nom. L’objectiu del premi és donar visibilitat, reconeixement i suport als projectes del sector de les TIC de la ciutat liderats per dones.

Premi Jove de Còmic Sant Martí

Es convoca cada any en el marc dels actes del 25 de novembre, i s’orienta a sensibilitzar i implicar les persones més joves en la lluita contra les violències masclistes.

imatge premi dones i esport

Premi Dona i Esport

Es convoca anualment amb l’objectiu de visibilitzar i reconèixer la trajectòria de les dones esportistes i/o promotores de l’esport en la seva activitat personal o professional a la ciutat de Barcelona.

Premi Joves Creadores

Es convoca anualment amb l’objectiu d’incentivar la creació audiovisual amb perspectiva de gènere de les dones joves de la ciutat de Barcelona i donar visibilitat a la seva obra.