Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

Població a la qual s’adreça
Persones físiques o jurídiques i associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2022: XXXVI edició del premi

Amb el lema "Economia feminista: avancem contra la precarietat de les dones a la ciutat”, l'objectiu del premi de l'any 2022 és donar suport a projectes amb perspectiva de gènere, interseccional i de justícia social que ajudin a avançar en la lluita contra la precarietat laboral i la pobresa femenina.

El termini de presentació de projectes va acabar el 10 de març de 2022.

Acte de lliurament

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el 19 de març de 2022 a les 11.00 hores a la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria.

El premi del jurat ha estat per al projecte “Malungaje: solidaridad para las resistencias negras”, presentat per la cooperativa Perifèria Cimarronas, i el premi del públic ha estat per al projecte “Infraestructures i estructures feministes”, presentat per la xarxa de cooperatives feministes La Insòlita, que inclou: Col·lectiu Punt 6, Candela, Coeducacció, La Raposa i NUS Cooperativa. Més informació