Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

Població a la qual s’adreça
Persones físiques o jurídiques i associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2024:XXXVIII edició del premi:

Amb el lema "Trenquem el sostre de vidre", l'objectiu del premi de l'any 2024 és donar suport a projectes que ajudin a promoure accions positives per aconseguir eradicar la segregació vertical en els diferents sectors econòmics i socials, així com també aquells que fomentin el lideratge i l'empoderament de les dones a les organitzacions.

Acte de lliurament del premi

L’acte de lliurament tindrà lloc el dilluns 11 de març de 2024, a les 17.30 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Programa:

Conducció de l’acte a càrrec de Rosa Andreu

• Benvinguda de la segona tinenta d’alcaldia, Ima. Sra. Maria Eugènia Gay Rosell, i de la regidora de Promoció Econòmica i Treball i de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, Ima. Sra. Raquel Gil Eiroá.

• Presentació del vídeo El teu cos, el teu camp de plaer, de l’entitat Sida Studi, sobre la implementació del projecte guanyador de l’edició 2023, que portava com a lema “Llibertat sexual, el desig irrefrenable de llibertat”.

• Projecció dels vídeos de la campanya 2024 “Trenquem el sostre de vidre”.

• Presentació del 38è premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany, a càrrec de la Ima. Sra. Raquel Gil Eiroá, regidora de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica.

• Actuació de la cantautora Sandra Bautista.

• Lectura del veredicte del jurat i lliurament del premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany 2024, a càrrec de la segona tinenta d’alcaldia, Ima. Sra. Maria Eugènia Gay Rosell, i de la regidora de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, Ima. Sra. Raquel Gil Eiroá.

• Cloenda amb l’actuació de la Coral Me Too, a càrrec de Dona Cançó.