Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

Població a la qual s’adreça
Persones físiques o jurídiques i associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2023:XXXVII edició del premi:

Amb el lema "El desig irrefrenable de llibertat", l'objectiu del premi de l'any 2023 és donar suport a projectes que permetin avançar en el lliure desenvolupament de la llibertat sexual de les dones en tota la seva diversitat, i garantir els seus drets sexuals i reproductius.

Acte de lliurament del premi

L’acte de lliurament va tenir lloc dissabte, 18 de març de 2023, a les 18.00 hores, al districte de Sant Andreu, dins el recinte de la Fabra i Coats, a l’Espai Josep Bota.

Durant l’acte de lliurament hi va haver una petita performance a càrrec del grup Mediante la Danza, i posteriorment va tenir lloc el concert de Las Karamba.

L’acte el va conduir l’actriu Babeth Ripoll. Més informació