Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

Població a la qual s’adreça
Persones físiques o jurídiques i associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2022: XXXVI edició del premi

Amb el lema "Economia feminista: avancem contra la precarietat de les dones a la ciutat”, l'objectiu del premi de l'any 2022 és donar suport a projectes amb perspectiva de gènere, interseccional i de justícia social que ajudin a avançar en la lluita contra la precarietat laboral i la pobresa femenina.

El termini de presentació de projectes va acabar el 10 de març de 2022.

Votació del premi del públic

El premi del públic es podrà votar els dies 17 i 18 de març a través de la plataforma Decidim (la votació no estarà operativa a la plataforma fins al 17 de març). Hi poden participar les persones empadronades a Barcelona més grans de 14 anys.

Per poder votar us haureu de registrar prèviament a través d’aquest enllaç.

Acte de lliurament

L'acte de lliurament, en què es donarà a conèixer el premi del jurat i el premi del públic, tindrà lloc el 19 de març a les 11.00 hores a la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria. Entrada lliure fins a completar l’aforament.

Concert del Dia Internacional de les Dones, amb Suu i Maruja Limón

El concert tindrà lloc el 19 de març a les 12.15 hores a la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria, després de l’acte de lliurament del premi. Entrada lliure fins a completar l’aforament.

Més informació: https://ajuntament.barcelona.cat/dones/ca/agenda-dia-dones/concert-del-dia-internacional-de-les-dones-amb-suu-i-maruja-limon_99400686328