El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides, com data en què es denuncia el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

El 8 de març té origen en diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes del 1857 i l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York, el dia 25 de març de 1911, on van morir unes 149 persones, la majoria dones, moltes d'elles immigrants i molt pobres que treballaven en condicions penoses. Les grans mobilitzacions que se’n van derivar són a l’origen del Dia Internacional de les Dones.

Enguany, el Consell de les Dones de Barcelona s’adhereix a la convocatòria de vaga feminista convocada per la Comissió 8 de març, que aplega diferents entitats del moviment feminista. Sota el lema “ENS ATUREM PER CANVIAR-HO TOT. CAP PAS ENRERE”, es convida a unir-se a una vaga convocada en diversos països d’arreu del món, com a vaga de cures, de consum, de treball productiu, d’estudis i de desobediència civil, per tal de denunciar la desigualtat i la violència envers les dones en tots aquests àmbits. La Comissió 8 de març ha convocat una manifestació a Barcelona a les 18.30 h. 

A més de la vaga feminista, a Barcelona s’organitzen una sèrie d’actes reivindicatius que podeu consultar en aquest espai web.

Agenda

Sense resultats

Notícies

Les activitats dels últims dies de març a l’agenda

25/03/2019 - 14:49

CULTURA I LLEURE. L’acte central de la commemoració del Dia de les Dones a Sant Martí posa el punt i final a un mes de març tenyit de lila

Els Casals de barri celebren la setmana del Dia Internacional de les Dones

07/03/2019 - 22:10

Les activitats s’estenen durant tot el mes de març.

L'ENTREVISTA | Esmeralda, cuidadora interna: “Estem pràcticament empresonades al nostre lloc de treball”

07/03/2019 - 14:04

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. Moltes dones faran vaga per denunciar les violències i les desigualtats estructurals. N'hi ha moltes que en farien, però no podran. Aquest és el cas de l’Esmeralda (nom fictici).

Serveis mínims per la vaga feminista del 8 de març

07/03/2019 - 12:30

Ajuntament. El metro i els autobusos de TMB, el Tram i FGC funcionaran al 50% en hora punta, i els trens de Rodalies i Regionals de Catalunya, al 33% durant tot el dia.