Des dels Punts d’Informació i Atenció a les Dones es treballa en l’àmbit comunitari, fent activitats de sensibilització adreçades a la població en general, incidint especialment en l’erradicació de la violència masclista i participant en plans comunitaris i xarxes sectorials.

L’acció comunitària dels PIAD té l’objectiu fonamental de contribuir a l’apoderament i enfortiment ciutadà sensibilitzant sobre situacions de discriminació que tenen el seu origen en les desigualtats en les relacions de gènere (violències masclistes, discriminació laboral, conciliació desigual de la vida personal, familiar i laboral, etc.), així com donar a conèixer i visibilitzar el saber, la història de les dones, i la seva contribució a la història de la ciutat.

Entre les accions que desenvolupen els PIAD des del vessant comunitari trobem les següents:

  • Col·laboració amb els districtes i amb entitats i associacions de la ciutat en l’organització d’activitats de sensibilització durant tot l’any, i amb un èmfasi especial al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, i del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 
  • Suport i assessorament a col·lectius de dones que estan iniciant la seva constitució com a grup, ja sigui amb la finalitat de crear una entitat, compartir un espai o desenvolupar una iniciativa compartida.
  • Participació en taules temàtiques (salut, gent gran, joventut...) i plans comunitaris amb la finalitat de desenvolupar estratègies conjuntes per a la prevenció i sensibilització de la violència masclista.

Mostra’n menys

Filtra per

Filtra per

S'han trobat 0 resultats

Mapa