Activista antifranquista, va estar 16 anys a la presó de dones de les Corts. El 1941 la van detenir per ser secretària de propaganda del Comitè de Barcelona de les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya. La van condemnar a 30 anys per dur a terme activitats clandestines. Ja en democràcia, va dirigir l’Associació Catalana d’Expresos Polítics. El 1997 va col·laborar en la creació de l’associació Les Dones del 36, juntament amb Josefina Piquet, “la nena del 36” i altres dones supervivents de la Guerra Civil. El mateix any, l’associació va rebre el Premi Maria Aurèlia Capmany de l'Ajuntament de Barcelona. El 2004 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya. Un any més tard va ser condecorada amb la Creu de Sant Jordi.

Els seus darrers anys va col·laborar amb la plataforma per reivindicar un monument en memòria de la presó de dones de les Corts.

Va viure molts anys a prop de la plaça de Lesseps.

Català
Sabadell, 1920 - Barcelona, 2020 ID 6814

Activista antifranquista, va estar setze anys a la presó. Ja en democràcia, va dirigir l’Associació Catalana d’Expresos Polítics i va col·laborar en la creació de l’associació Les Dones del 36.