“Converses feministes” té com a objectiu esdevenir un mecanisme participatiu de diàleg i debat directe entre dones, entitats, organitzacions i administració per innovar i nodrir les polítiques d’àmbits estratègics i aconseguir una igualtat real i efectiva. La segona edició es clourà amb unes jornades, els dies 4 i 5 d’abril, a El Born Centre de Cultura i Memòria.
L’Ajuntament de Barcelona vol treballar de manera continua i actualitzada les polítiques de gènere, tenint en compte la veu i la realitat quotidiana de les dones de la ciutat. L’any passat es va impulsar el projecte “Converses feministes”, del qual aquest any té lloc la segona edició.
Durant els darrers mesos, s’han organitzat sis grups de treball temàtics: “Dones i TIC”, “Cures”, “Feminització de la pobresa”, “Violències masclistes”, “Polítiques properes als barris” i “Masculinitats”. En aquests debats hi han participat expertes com Noelia Torres, directora de Factoria F5, entitat que té com a propòsit oferir oportunitats de formació i d’ocupació en el sector tecnològic; Sílvia Bofill, antropòloga i professora titular al Departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona; Beatriu Masià, cofundadora de la Cooperativa Tamaia i experta en violències masclistes; Mònica Gelambí, doctora per la URV (Tarragona) amb menció de doctorat europeu; Gemma Linares, educadora social i coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Gènere d’Intress; Daniel Tejedor Tarriño, psicòleg especialitzat en el camp de les masculinitats, i Martín Frasso, antropòleg social, tècnic de l’equipament municipal Plural, Centre de Masculinitats.
Jornades participatives a l’abril
Després dels sis grups de treball, els dies 4 i 5 d’abril es durà a terme una jornada participativa oberta a tota la ciutadania a El Born Centre de Cultura i Memòria, on es posarà en comú tota la feina prèvia dels grups de treball i un debat sobre les propostes d’actuacions.
Properament s’obriran les inscripcions i es farà públic el programa de les jornades, amb ponents com Mary Nash, pionera en l’estudi de la història de les dones, del gènere i del feminisme a Espanya, i Roy Galán, escriptor, articulista, influencer i activista pels drets LGTBI.