Dones amunt!

02/02/2021 - 14:11

Poble-sec. Aquest programa municipal acompanyarà els propers mesos una dotzena de dones en el desenvolupament de plans d’acció personals per a llur apoderament.

El programa municipal "Dones Amunt" acompanyarà durant els propers mesos cinc grups de dones en situació de precarietat i vulnerabilitat a les Roquetes, Ciutat Meridiana, la Trinitat Vella, el Besòs i el Poble-sec en el desenvolupament de plans d’acció personals per a llur apoderament.

El projecte vol promoure l’apoderament i la millora de la qualitat de vida de les dones que viuen en alguna situació de precarietat, ja sigui que no tenen feina o que estan ocupades sense unes condicions òptimes. Molts factors intervenen i condicionen aquesta situació, com l’origen, l’edat, la formació, l’habitatge, la pobresa energètica, la falta de temps, el treball en les cures…

El grup del Poble-sec, format per entre 10 i 15 dones, es reunirà un cop a la setmana al Centre Cultural Albareda. Entre el febrer i l’octubre s’hi duran a terme 28 sessions grupals de dues hores, dinàmiques, obertes, participatives, experimentals i vivencials. Cada sessió estarà organitzada amb un fil conductor, que sempre es podrà adaptar als interessos de les dones i a com es vagi desenvolupant. Per facilitar-hi la participació, hi ha un incentiu econòmic per a totes les assistents i la disponibilitat d’un servei de cures per a la canalla que les acompanyi. Cada participant també tindrà una sessió individual al mes amb una professional del projecte.

Per poder unir-te a aquest grup, només has de demanar una entrevista amb Etic Habitat, la cooperativa que gestiona el projecte, al telèfon 93 595 17 49 o bé enviant un correu electrònic a dones@etichabitat.cat.

El projecte “Dones amunt” forma part de l’Estratègia municipal contra la Feminització de la Pobresa i la Precarietat. Entre el 2018 i el 2019 se’n va dur a terme la prova pilot, amb un total de 53 dones participant en diferents grups al Bon Pastor, el Carmel, Sants i la Verneda. Al final del procés, totes havien millorat l’autoestima i l’autoconfiança. Alhora, un 57% de les dones havia pogut impulsar canvis en l’àmbit laboral: 17 havien trobat feina, 5 havien començat a formar-se i 11 més van iniciar la definició del seu projecte professional i/o d’emprenedoria.