Cicle de cinema de dones “Accions i resistències” 2019

05/06/2019 - 08:25

Cicle de cinema de dones "Accions i resistències" 2019

ACTUALITZACIÓ - Nova data per a la pel·lícula "La batalla de los sexos" que es va haver de cancel·lar per pluja: 14 de novembre / 18.00 h / Centre Cívic Vil•la Urània (c. Saragossa, 29 / Sarrià - Sant Gervasi)

Canviar les coses des de la quotidianitat. Adonar-te, per exemple, de que vols tenir dret a votar, igual que ho fan els homes. I posar-te en acció, des de tu, i amb elles: les dones. Aquest despertar social des de la mirada íntima és el punt de partida del cicle de cinema de dones “Accions i resistències”.

Entre el 18 de juny i fins el 22 de setembre podràs gaudir gratuïtament de cinc pel·lícules a l’aire lliure, a cinc districtes de la ciutat.

Aquí pots trobar un breu resum de cada una de les projeccions:

18 de juny, 22 h
Plaça davant del Centre Cívic Can Basté (Nou Barris)
El orden divino (Petra Biondina Volpe)
La Nora, mestressa de casa, casada i amb dos fills, busca feina de mitja jornada per tal de millorar la seva precària situació familiar. La seva comunitat li posa molts entrebancs per treballar i el seu marit li ho prohibeix. La Nora comença a qüestionar-se l’ordre de les coses i comença a lluitar pel sufragi femení.
Amb to marcadament irònic, el film confirma que allò personal també és polític.

1 de juliol, 22 h
Plaça de la Sedeta (Gràcia)
Mujeres del siglo XX (Mike Mills)
Cal un home per criar a un fill de 15 anys? Aquesta és la pregunta que es fa la protagonista del film, que decideix demanar ajut i educar-lo amb dues amigues.
Es tracta d’un drama amb tocs de comèdia que relata també el pas de l’adolescència a l’edat adulta, amb el descobriment de la música, els rols de gènere, la soledat, l’amor i el desig…

8 de setembre, 22 h / Projecció cancel•lada per pluja
NOVA DATA: 14 de novembre / 18.00 h / Centre Cívic Vil•la Urània (c. Saragossa, 29 – Sarrià – Sant Gervasi)
La batalla de los sexos (Jonathan Dayton i Valerie Faris)
El film recrea un partit de tennis històric anomenat “La batalla dels sexes”, que va tenir lloc el 1973 entre la jove tennista Billie Jean King i l’excampió Bobby Riggs. Riggs estava convençut que podria guanyar qualsevol dona, i va reptar Jean King, que era una gran defensora dels drets de les dones, a un duel per determinar el “gènere superior”.
La pel·lícula gira entre la comèdia blanca i el drama, i vol ser una invitació a superar els estereotips i el sexisme per tal d’assolir l’equitat de gènere en l’àmbit esportiu.

12 de setembre, 22h
Plaça de Sant Felip Neri (Ciutat Vella)
Les invisibles (Louis-Julien Petit)
Un centre d’acollida per a dones sense casa ha de tancar per retallades pressupostàries. Les treballadores socials no ho accepten i es fixen com a objectiu que les dones acollides trobin feina i sostre en tres mesos.
Amb un sentit de l’humor britànic, el film trenca amb la invisibilització que sovint pateixen els col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat, alhora que posa de relleu les xarxes de solidaritat i la lluita per un ideal comú.

22 de setembre, 22h
Carrer Jordi de Sant Jordi  (Sant Andreu)
Grandma (“Àvia”) (Paul Weitz)
Recorregut per la vida d’una dona gran, àvia, lesbiana, acadèmica, poeta i activista feminista a través d’un viatge que emprèn amb la serva neta per aconseguir els diners que necessita per abortar.
A cavall entre la comèdia i el drama, el film mostra la força de les relacions intergeneracionals entre dones i desmunta l’heterosexualitat com a única forma d’amor possible.

Pots consultar la programació completa i detallada als arxius adjunts.