Compromís de ciutat contra les violències masclistes

12/07/2016 - 17:44

Dones. L’Ajuntament de Barcelona lamenta i condemna les agressions sexuals i els dos assassinats dels últims dies en territori espanyol. També condemna l’intent de feminicidi d’una dona al districte de l’Eixample per la seva parella, diumenge passat.

L’Ajuntament de Barcelona lamenta i condemna les agressions sexuals i els dos assassinats dels últims dies en territori espanyol. També condemna l’intent de feminicidi d’una dona al districte de l’Eixample per la seva parella, diumenge passat.

La regidoria de Feminismes i LGTBI referma el compromís de la ciutat contra la violència masclista després de les diverses agressions sexuals i els feminicidis dels últims dies. Diumenge, al districte de l’Eixample, un home va ferir amb arma blanca la seva parella. La víctima es troba hospitalitzada i l’agressor ha passat a disposició judicial. “Les violències masclistes són l’expressió més greu i devastadora d’una cultura de control, domini i abús dels homes sobre les dones, que ha imposat un model de masculinitat que encara és valorat per la societat com a superior”, ha afirmat la regidora Laura Pérez. “Aquesta cultura no només destrueix vides, sinó que també impedeix la plena ciutadania, la llibertat i el desenvolupament dels drets de les dones”, ha afegit.

L’Ajuntament de Barcelona se solidaritza amb totes les mostres de rebuig vers la violència masclista i en particular amb la ciutat de Pamplona, que enguany, coincidint amb les celebracions del San Fermín, està mostrant el seu rebuig a la violència contra les dones amb mobilitzacions ciutadanes massives.

BCNantimasclista

El darrer Consell Plenari va debatre el Pla per la justícia de gènere 2016-2020 que pretén esdevenir l’instrument per combatre les desigualtats entre homes i dones a la ciutat. Aquest pla inclou la mesura de govern contra les violències masclistes i té dos eixos principals: treballar una estratègia de prevenció contra el sexisme en l’àmbit educatiu i comunitari i millorar i augmentar els recursos dels serveis de detecció i atenció a les dones que pateixen discriminació i violència masclista.

Al web BCNantimasclista podeu consultar els serveis municipals d’atenció a les dones.