Condemna dels actes vandàlics a l'Espai de memòria de la presó de dones

16/06/2016 - 22:51

Els actes vandàlics van malmetre els plafons que formen part de l'Espai de memòria de la presó de dones de les Corts

Des del Districte de les Corts manifestem la nostra més enèrgica condemna als actes vandàlics que recentment han tingut lloc al Districte i que han malmès els monòlits de l’Espai de memòria de la presó de dones de les Corts, situat a la cantonada del carrer Europa i Joan Güell.
Lamentem profundament aquest intent d’esborrar la memòria de milers de preses que van patir la repressió franquista entre 1939 i 1955. Per aquest motiu, estem fent les gestions necessàries, juntament amb la Plataforma ciutadana pel Futur Monument a la Presó de Dones de les Corts, per tal de presentar una denúncia oficial dels fets, abans de procedir a la restitució de les estructures malmeses.
L’Espai de memòria es va construir el novembre de 2014 en el marc de les Jornades Internacionals sobre el futur Monument a la Presó de les Corts, fruit del procés participatiu de la ciutadania i associacions, per retre homenatge i recordar a les dones, i als fills i filles, víctimes del franquisme i empresonades en aquesta institució, fins a la construcció del monument definitiu.
Trobareu més informació al web del Futur monument a la presó de dones de les Corts