“Constructores de ciutat: Nou Barris”, el llibre que recull la lluita de les dones del districte

28/06/2019 - 13:52

Publicat per l’Ajuntament, el llibre es presentarà el 4 de juliol a Nou Barris i reflecteix la conquesta de drets en la vida quotidiana

Publicat per l’Ajuntament, el llibre es presentarà el 4 de juliol a Nou Barris i reflecteix la conquesta de drets en la vida quotidiana

El proper 4 de juliol, a partir de les 18 h i a la Sala d’Actes de la Seu del Districte (pl. Major de Nou Barris, 1), tindrà lloc la presentació del llibre “Constructores de ciutat: Nou Barris”. L’assistència és lliure, tot i que l’aforament és limitat.

Impulsada per la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament i el Consell de Feminismes de Nou Barris, la publicació ha estat elaborada per la historiadora Isabel Segura Soriano amb la participació de dones del districte i de l’Arxiu Històric de Roquetes-Nou Barris.

El llibre recull el testimoni directe de dones que han tingut una contribució decisiva en la construcció del Nou Barris actual a partir de la seva lluita i implicació en la reclamació dels drets essencials dins l’àmbit quotidià, i ha estat elaborat a partir de diverses trobades de dones reunides amb la idea de recuperar i repensar l’experiència política de ser dones en un territori concret i en un període de la història, situant en el mapa aquesta contribució en àmbits on han tingut un paper destacat: l’alimentació, l’habitatge, la salut, el redisseny de l’espai públic i la creació de noves formes de relació.

Constructores de ciutat

El llibre forma part de la col·lecció “Constructores de ciutat” que, impulsada des de l’any 2017 per la Regidoria de Feminismes i LGTBI, presenta el testimoni de les dones dels diferents districtes de la ciutat.

La col·lecció vol posar de manifest com les accions col·lectives, les reflexions entorn a les accions i els desitjos han permès les dones anar construint la ciutat a partir de la seva lluita per la conquesta i el manteniment dels drets essencials en el marc de la vida quotidiana.