Jornada: “Dones en moviment. Participació i gènere a la ciutat”

30/01/2019 - 12:20

T'interessa el moviment feminista de Barcelona? El proper dimarts 5 de febrer vine a la jornada “Dones en moviment. Participació i gènere a la ciutat”.

Si vols aprofundir en el moviment feminista i conèixer les entitats que en formen part, vine a la jornada “Dones en moviment. Participació i gènere a la ciutat” el proper dimarts, 5 de febrer.

La participació política de les dones als espais institucionals i socials mixtos és crucial en la consecució d’una societat igualitària. Però quina és la proporció de dones a l’estructura executiva, a la junta de govern o als consells de govern de Barcelona? De quina manera participen les dones, quines tasques fan? Com defensen i lliuten pels drets de les dones? Quines limitacions afronten, si és que n’afronten, pel fet de ser dones?

Per aprofundir en aquestes qüestions el proper dimarts 5 de febrer us convidem a la jornada “Dones en moviment. Participació i gènere a la ciutat”.

La jornada començarà amb la benvinguda institucional de Laura Pérez, Regidora de Feminismes i LGTBI. Seguirà amb la xerrada “Inèrcies antidemocràtiques de la participació institucional. Crítica i proposta feminista” de Jone Martínez-Palacios, Professora de Ciència Política i de l’Administració (Universitat del País Basc/ Euskal Herriko Unibertsitatea) i membre del grup d’investigació Parte Hartuz: Estudis de Democràcia participativa.

Després hi haurà una lectura poètica de Maria Sevilla i es presentaran els resultats dels estudis “Anàlisi de la participació de dones en els espais institucionals i socials mixtos de la ciutat de Barcelona” de Liquen Data Lab i “Anàlisi de la participació de dones, moviment feminista i grups o entitats organitzades per a la igualtat de gènere a la ciutat de Barcelona”, d’Almena Cooperativa Feminista.

A les 18.50h el Departament de Transversalitat de Gènere presentarà el mapa d’entitats feministes de la ciutat, on podreu ubicar les entitats compromeses amb l’equitat i justícia de gènere.

Les conductores de l’acte seran Laura Álvarez i Elena Herranz, del Departament de Transversalitat de Gènere de l’Ajuntament de Barcelona.

En el transcurs de l’acte es podrà gaudir de la música d’una playlist feminista.

La jornada tindrà lloc el dimarts 5 de febrer de 17.00 h a 19.30 h a la Sala 3 de l’Apolo (c/ Nou de la Rambla, 115).
L’acte és gratuït però cal inscriure-s’hi a: transversalitat_genere@bcn.cat
Hi haurà un servei de guarda d’infants prèvia petició fins l’1 de febrer a les 14.00 h.

Us hi esperem!

Més informació:
Anàlisi de la participació de dones, moviment feminista i grups o entitats organitzades per la igualtat de gènere a la ciutat de Barcelona

Anàlisi de la participació de dones en els espais institucionals i socials mixtos de la ciutat de Barcelona

Mapa d’entitats feministes de la ciutat

Pàgina web Compromís amb l’equitat de gènere- Participació de les Dones