Jornada sobre educació menstrual; parlem obertament amb joves, no tant joves i famílies.

22/09/2019 - 00:56

Casals de barri. Dissabte 28 de setembre al Casal de barri de Bac de Roda.

Una jornada per parlar amb naturalitat i expressar obertament totes les nostres inquietuds al voltant de la menstruació des de diferents òptiques i sensibilitats.

Tens curiositat en saber de que va això de la menstruació? Vols tenir el coneixement i que et quedi clar per sempre com funciona el cicle menstrual i l’ovulació? O els canvis hormonals que implica la menstruació en una dona? Vols descobrir veritats i desmuntar mites o prejudicis? Vols sentir-te més segur o segura amb el tema? Tens criatures i vols saber com abordar el tema?

Doncs no et pots perdre aquesta jornada gratuïta sobre Educació Menstrual que s’organitza al Casal de barri de Bac de Roda el dissabte 28 setembre.

Una jornada necessària per parlar amb naturalitat i expressar obertament totes les nostres inquietuds al voltant de la menstruació des de diferents òptiques i sensibilitats.

La Pepa, Allò, la tia Maria, els Dies Dolents, la Mala Setmana, la Cosa, la Puta d’Oros, the Course (la maledicció)… Tot, per evitar dir: la menstruació, la regla, el cicle, la sang, etc. Som al segle XXI i encara és necessari obrir espais per parlar i compartir sense pors ni vergonyes el que vivim cada mes milions de persones al món durant bona part de la nostra vida.

PROGRAMA DE LA JORNADA:

10h. Benvinguda

10.30h. Xerrades simultànies:

De què va, això de la menstruació?
Espai #adultsfree per a nois i persones no menstruants que tinguin curiositat per descobrir de què va tot això del cicle menstrual, preguntar i investigar què vol dir ser dona, què vol dir ser home i què vol dir sentir-se una persona no binària.

Adreçat a: persones no menstruants (pre-adolescents, adolescents i joves)
A càrrec de: Andrea Colomer, educadora juvenil.

I ♥ mi menstruación
Taller per a joves menstruants i adolescents que s’estrenen amb la regla i necessiten una empenta per agafar confiança. Espai #adultsfree on podràs preguntar tot allò que no t’has atrevit mai a preguntar ni a la teva mare.
Adreçat a: persones menstruants joves
A càrrec de: Arianna Bonato, metgessa especialista en ginecologia i obstetrícia que acompanya dones en totes les etapes de la vida.

Com parlar als infants sobre la menstruació?
En aquest espai trobarem eines senzilles per abordar l’educació menstrual amb els i les petites i aprendre juntes del cicle menstrual. Adreçat a mares, pares i educadors.
Adreçat a: persones adultes (mares, pares i educadors)
A càrrec de: Carla Trepat Casanovas, autora de El Tresor de Lilith, un conte sobre el plaer, la sexualitat i el cicle menstrual. www.eltesorodelilith.com

Consells per una menopausa en tota regla
Parlarem de tot allò que no ens expliquen i fa mal, dels tractaments hormonals, de la dieta, de la importància de la salut hormonal des de ben joves, de l’insomni, de com canvien les relacions amb els homes i amb les dones, de com la menopausa pot ser un moment brillant de creativitat i sobretot, de llibertat.
Adreçat a: Persones interessades en saber més sobre la menopausa
A càrrec de: Carla Romagosa, conferenciant i consultora especialitzada en la menopausa.

12h. Posada en comú i espai d’intercanvi d’impressions.

13h. Cloenda i petit refrigeri.

** Bústia oberta al Casal del 20 al 27 de setembre, perquè formulis de forma anònima les teves preguntes sobre la menstruació i es tractin al llarg de la Jornada**

Jornada organitzada per Laura Mencía i Carme Fabregat, integrants de l’Associació Cultural i Social Bac de Roda.

Més informació i inscripcions:
http://www.cdbacderodap9.org/jornada-menstruac