La salut mental des d’una perspectiva de gènere

30/10/2019 - 16:10

XIX edició de les jornades de Nou Barris, centrades en dones i infants com a col•lectius més vulnerables

XIX edició de les jornades de Nou Barris, centrades en dones i infants com a col•lectius més vulnerables

Les “Jornades de Salut Mental a Nou Barris” d’enguany abordaran la salut mental des d’una perspectiva de gènere, i tenint en compte que les dones i els infants són, també en aquesta matèria, els col·lectius més vulnerables.

La XIX edició es farà els dies 8 i 9 de novembre a la Sala d’actes Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta, a la plaça Carmen Laforet, 11 (Edifici Centre Integral Cotxeres) L’entrada és lliure.

Us n’adjuntem el programa, en el qual hi trobareu taules rodones amb temàtiques diverses com les manifestacions de violència en la infància i adolescència, la salut mental i la violència de gènere, o les dones i la salut mental.

Organitza l’associació de Famílies per la Salut Mental de Nou Barris, amb la col·laboració del Districte de Nou Barris i de l’associació Centre Higiene Mental Nou Barris, la Fundació Nou Barris per a la Salut Mental, la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist de l’Hospital de Sant Pau, els Grups de professionals de la Salut Mental de Catalunya, la Federació Salut Mental Catalunya, i el Departament de Treball, Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

La salut mental a Nou Barris

Segons dades de l’associació Centre Higiene Mental Nou Barris, a Nou Barris 30.000 dels seus 150.000 habitants, o el que és el mateix, un 20% de la població pateix algun tipus de malaltia mental. La depressió, l’estrès i l’ansietat són les més habituals. L’esquizofrènia i el trastorn bipolar, les que menys.

Més enllà del districte, es calcula que almenys una de cada 5 persones patirà algun trastorn mental al llarg de la seva vida. Sol iniciar-se entre els 12 i els 35 anys.