L’espai públic amb visió de gènere, de Barcelona a Seül

31/08/2016 - 13:43

Dones. La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, defensa un urbanisme que promogui ciutats segures per a dones i nenes.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha defensat un urbanisme que promogui ciutats segures per a dones i nenes. Durant la ponència, Pérez també ha manifestat la necessitat de mobilitzar tots els agents que intervenen en les ciutats per lluitar contra l’assetjament i la violència sexual contra les dones i les nenes en l’espai públic.

La regidora de Feminismes i LGTBI, Laura Pérez, ha participat aquest dimecres en l’Asian Women’s Network Forum, que s’ha celebrat a Seül. En la ponència ha defensat que els municipis treballin per aconseguir ciutats segures per a les dones i les nenes, pensant l’urbanisme des d’una perspectiva de gènere.

Segons ha explicat la regidora: “Els governs locals tenim la responsabilitat de desenvolupar polítiques urbanes integrades en les polítiques culturals, educatives, comunicatives i econòmicament redistributives”, que permetin canviar “la privació de llibertat de moviments de les dones” perquè es reapropiïn de l’espai públic. Per a Pérez, “només així podem parlar de dret a la ciutat”.

En el seu parlament, Laura Pérez ha defensat també la necessitat de lluitar contra l’assetjament i la violència sexual contra les dones i les nenes en l’espai públic a través de la mobilització de tots els agents que intervenen en una ciutat. Així mateix, ha destacat que cal reduir la percepció d’inseguretat de les dones i les nenes quan transiten pels carrers, un fet que considera bàsic per poder “habitar l’espai públic des del ple dret a viure la ciutat en igualtat de condicions”. Aquest esforç en l’espai públic, segons Pérez, també s’ha de traslladar al disseny de l’habitatge públic i al transport públic.