Mirades no hegemòniques

09/01/2019 - 14:11

Cultura. El Centre Cívic Pati Llimona exposa "Fragments", el resultat d’un taller de fotografia participativa que visibilitza les veritats ignorades de dones d'origen cultural divers.

El Centre Cívic Pati Llimona exposa "Fragments", el resultat d’un taller de fotografia participativa que visibilitza les veritats ignorades de dones d'origen cultural divers, en el marc del projecte “Mirades no hegemòniques. L’auto representació com a eina de transformació social”.

La cultura hegemònica ha invisibilitzat i/o estigmatitzat expressions i sabers de col·lectius minoritzats com els de persones migrades o les persones d’orígen cultural divers, que són mostrats/fotografiats a partir d’estereotips, des del paternalisme i victimisme, o com amenaça.
En especial, les dones d’aquests col·lectius pateixen múltiples discriminacions, d’origen, de classe, i pel fet de ser dones en una societat patriarcal.

Fins al 25 de gener, el Centre Cívic Pati Llimona exposa el treball fotogràfic d’un grup de noies joves d’orígens culturals i/o geogràfics diversos i no hegemònics provinents de diferents associacions de caire intercultural i/o feminista (Catàrsia, Associació AMISI, AUDIR, Associació d’estudiants pakistanesos, Sindicat d’estudiants de l’UPF…). Es tracta d’un projecte realitzat per l’Associació SUDS.

L’exposició, instal·lada a l’exterior del centre, gira entorn la seva identitat i la seva autorepresentació, sobre el fet de ser dona, la comunitat, la discriminació i racisme.