Les Dones a finals de segle XX

23/11/2016 - 14:00

Dones. Consultable el recull de premsa Serafina Lavin: Dones a la premsa de finals del segle XX

 

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones , el Servei de Documentació i Accés al Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona (SEDAC) i el Centre d’Informació i Recursos de les Dones (CIRD), obren per a la consulta un recull de 49.000 notícies de premsa procedents de tot l’Estat espanyol, publicades durant el període 1985-2002, sobre el moviment feminista i l’evolució de les dones i les entitats de l’època. Temes com la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, la sexualitat o els crims contra les dones són exemples de les matèries que es recullen.

Aquests materials, originalment en paper, es van anar aplegant durant la vida del CIRD i ara s’han digitalitzat i s’han pogut indexar per potenciar-hi la recerca i garantir-ne la preservació per a les societats actuals i les futures.

L’accés electrònic, permès des de la sala de consulta del SEDAC, dóna més visibilitat a aquesta documentació i, alhora, facilita i agilitza la consulta de les notícies, que estan agrupades per grans matèries i són cercables per paraules clau.

És un recull de gran interès sociològic i històric que, a partir d’avui, romandrà accessible per a tot el personal investigador.