Oberta la convocatòria del quinzè premi 25 de Novembre: Block the troll: estratègies feministes a les xarxes

22/07/2020 - 14:49

Oberta la convocatòria del quinzè premi 25 de Novembre

Fins el 25 de setembre del 2020 es poden presentar projectes a la quinzena edició del premi 25 de Novembre.

Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, i en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència contra les dones.

D’acord amb la premissa que la violència masclista és una vulneració greu dels drets humans, l’Ajuntament vol contribuir a la ciutadania plena, l’autonomia i la llibertat de totes les dones de la ciutat.

Aquest any, amb el lema “Block the troll: estratègies feministes a les xarxes”, l’objectiu del premi és donar suport a les iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra els assetjaments i la violència masclista en els entorns digitals.

El premi vol promoure, sobretot, la reflexió sobre l’imperatiu de crear uns entorns digitals segurs i de confiança, proporcionar recursos i eines tecnològiques específiques per prevenir i defensar-se en cas d’agressió digital, capacitar les dones per identificar situacions d’assetjament masclista a les xarxes socials i crear més coneixement en aquesta matèria.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional al projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o trobar-se a l’inici de la seva realització.

La dotació del premi és de 15.000 euros, i el termini de presentació dels projectes s’acaba el 25 de setembre del 2020.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç.