Parlem amb... Najat El Hachmi conversarà amb Lídia Heredia sobre el seu últim llibre

09/09/2019 - 16:43

Presentació de llibre. Dijous 19 de setembre, a les 19 h. La Cuina (Biblioteca Francesca Bonnemaison). Entrada lliure. Aforament limitat.

Najat El Hachmi conversarà amb Lídia Heredia sobre el seu últim llibre, Sempre han parlat per nosaltres.

Najat El Hachmi (Nador, 1979) és llicenciada en Filologia Àrab per la Universitat de Barcelona. Publica habitualment articles a la premsa i ha col·laborat en diversos programes de ràdio. L’any 2004 va publicar Jo també sóc catalana (Columna). La seva primera novel·la, L’últim patriarca (Planeta, 2008), va rebre el Premi Ramon Llull 2008, ha estat finalista del Prix Méditerranée Étranger 2009 i guanyadora del Prix Ulysse a Còrsega. La novel·la ha estat traduïda a deu llengües i ha portat la seva autora a viatjar per tot el món.

Poques veus tenen tanta autoritat per parlar de feminisme i identitat com Najat El Hachmi. Més enllà de la seva condició d’immigrant i de filla de família musulmana marroquina, el seu món narratiu és un món de dones. Amb aquest coneixement de primera mà, s’ha format una opinió sobre el que suposa ser feminista avui dia. Per això ha escrit Sempre han parlat per nosaltres, per exposar el seu punt de vista i denunciar les múltiples trampes i formes de discriminació que pateixen les dones.

Hi col·labora: Edicions 62