Per una paternitat responsable, activa i conscient

09/06/2016 - 17:54

Família. Amb aquest objectiu, i en el marc del projecte “Canviem-ho”, s'ha presentat la ‘Guia per a la conducció de grups d’homes’.

Amb aquest objectiu, en el marc del projecte “Canviem-ho” i en col·laboració amb el Programa d’Atenció a la salut sexual i reproductiva de Barcelona, s’ha presentat la Guia per a la conducció de grups d’homes per una paternitat responsable, activa i conscient.

El 7 de juny es va presentar aquesta nova guia que s’ha creat conjuntament des del projecte “Canviem-ho”, de l’Ajuntament de Barcelona, i el Programa d’atenció a la salut sexual i reproductiva (PASSIR) de l’Institut Català de la Salut. La guia està orientada al treball en grup i amb perspectiva de gènere per a homes que seran pares i promou l’exercici d’una paternitat més activa, responsable, present i afectiva.

La guia és un pas més per afavorir el canvi social que ha experimentat la nostra cultura amb relació a la coparticipació en la criança dels fills per aconseguir una societat més igualitària i coresponsable en els processos de maternitat i paternitat.

En aquest document, de 192 pàgines, s’expliquen aspectes com la metodologia a utilitzar en els grups d’homes, la formació de l’equip professional, com detectar les necessitats, etc. En definitiva, es detalla fil per randa tot allò relacionat amb el procés del grup de treball. La guia també ofereix reflexions i teoria al voltant del concepte de la paternitat, l’evolució en els últims anys, la perspectiva de gènere, els obstacles i beneficis i molt més.