Premi Jove de Còmic Sant Martí: votacions en marxa!

21/11/2018 - 11:17

Adolescència i joventut. Ja pots consultar les 33 obres presentades i fer les votacions corresponents fins al 29 de novembre a les 12.00 h

La IV edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí compta amb 33 obres presentades entorn la prevenció i l’erradicació de la violència masclista. Fins al 29 de novembre a les 12.00 h hi ha temps per a fer les votacions!

En el marc de la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, el Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i Biblioteques del Districte de Sant Martí, amb la col·laboració del Consell de les Dones del Districte de Sant Martí, convoquen la IV edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí per a la prevenció i erradicació de la violència masclista.

Fins al dia 29 de novembre a les 12.00 h hi ha temps per votar les obres que més agradin a través d’aquest enllaç. Cada persona pot votar diverses obres, però no es pot votar una mateixa obra més d’una vegada. Aquests vots permetran definir els premis del públic, un per cada categoria, a banda dels premis del jurat.

Atorgament i quantia dels premis

L’acte d’entrega de premis de la IV edició dels Premi Jove de Còmic Sant Martí se celebrarà el divendres 30 de novembre al Casal de Joves Poblenou – Can Ricart, a les 17.00 h.

a) Premis del jurat

  • Per a la categoria A, una dotació econòmica per valor de 1.000 euros i un lot de còmics i novel·les gràfiques.
  • Per a la categoria B, un curs intensiu de còmic, un lot de material gràfic especialitzat i un lot de còmics i novel·les gràfiques.

b) Premis del públic

  • Un curs intensiu de còmic i un lot de còmics i novel·les gràfiques (categories A i B).

Per a fins a tres mencions especials que atorgui el jurat, el premi consisteix en còmics i novel·les gràfiques.

Finalitat del Premi

Aquest premi té com a objectiu sensibilitzar i implicar les persones més joves en la lluita contra les violències masclistes i en unes relacions més equitatives i igualitàries entre homes i dones, a través de l’expressió creativa, amb un mitjà artístic proper i assequible com és el còmic.

La violència masclista és una greu vulneració dels drets humans que, malauradament, se segueix produint i perpetuant en les nostres societats. Eliminar-la depèn, en gran part, dels canvis que es produeixin en la cultura.

En aquest sentit, el còmic resulta una eina útil, i pot permetre als i les joves expressar-se de forma creativa per tal d’abordar aquestes problemàtiques, partint d’un format que els és propi i que tenen a l’abast.