Premis a la Qualitat Democràtica

21/11/2016 - 09:56

Es tracta de premis consistents en el finançament de projectes que proposin innovacions destacades en el camp de la participació i la democràcia activa

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat, per primer any, la convocatòria dels Premis innovadors a la Qualitat Democràtica. Es tracta de premis consistents en el finançament de projectes que proposin innovacions destacades en el camp de la participació i la democràcia activa.
L’objecte de la convocatòria és promoure la iniciativa de la ciutadania per proposar projectes innovadors en matèria de qualitat democràtica i, facilitar el finançament per a la seva realització, també des de la ciutadania.

Els Premis a la Qualitat Democràtica

S’estableixen dues modalitats de Premis:

La modalitat A contempla el finançament per l’execució de projectes innovadors en Acció Comunitària, Participació política i Tecnopolítica, amb una quantitat màxima de 30.000€.

La modalitat B contempla el finançament, fins a 18.000€, de projectes de recerca orientats a una o vàries de les cinc línies següents: participació inclusiva, noves formes d’organització social, experiències de participació promogudes des de l’administració i la coproducció de polítiques públiques en l’àmbit local.
Els projectes que es presentin poden estar elaborats per persones físiques o entitats sense ànim de lucre i, en el cas dels projectes de recerca, també per organismes públics.
El termini de presentació de sol•licituds és del 16 de novembre al 15 de desembre de 2016 a les oficines d’atenció ciutadana. Bases i instància model de sol•licitud.

Hi haurà una sessió informativa el dijous 1 de desembre a la Fundació CIDOB (Carrer d’Elisabets, 12, Barcelona) amb un punt d’informació de 16 a 19.30h i una presentació pública dels Premis a les 18h amb la presència del Comissionat de Participació i Democràcia Activa.

Per a més informació sobre la convocatòria, us podeu adreçar a la Direcció de Democràcia Activa a través del correu participació@bcn.cat