La Guia del bon tracte, editada en cinc llengües

30/11/2021 - 12:12

Feminismes. Només sí és sí. El Districte de l'Eixample edita una petita guia amb els serveis d'assessorament i d'urgències sobre violències masclistes.

Només sí és sí. El Districte de l'Eixample ha editat una petita guia amb els serveis d'assessorament i d'urgències sobre violències masclistes. S'han imprès 11.000 exemplars en català, 5.000 en castellà, 1.800 en anglès, 1.250 en urdú i 1.500 en xinès, que s'han distribuït per tots els serveis públics del districte de l’Eixample del Circuit Contra la Violència Masclista.

¿Sospites que una dona que coneixes està patint violència masclista? ¿Alguna persona del teu entorn se sent pressionada per la seva parella? ¿Quan li preguntes com va la seva relació de parella, canvia de tema? ¿Vols saber com ajudar-la?

¿Coneixes algun home que exerceixi algun tipus de violència masclista? ¿Creus que pot tenir comportaments violents? ¿Sovint se sobrepassa i perd el control? ¿Vols saber com ajudar-lo?

Guia editada en cinc idiomes

La Guia del bon tracte es va editar el mes de març d’enguany, però per raons sanitàries únicament es va fer en format digital. Ara s’ha editat en cinc idiomes: català, castellà, anglès, urdú i xinès i s’han distribuït per CAPs de salut, serveis especialitzats i hospitals, centres de serveis socials, Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, PIAD, SARA, SAH, Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i també als centres cívics, espais de gent gran, casals de barri,  biblioteques, centres esportius, mercats, escoles i instituts, així com entitats del Consell de les Dones de l’Eixample i entitats veïnals, juvenils i de comerç.

Es tracta d’una guia amb els serveis gratuïts i confidencials per denunciar actituds de violència masclista i demanar assessorament especialitzat, adreçada tant a possibles agressors com a víctimes d’aquest tipus de violència. La guia també inclou els telèfons i les adreces dels serveis específics per a la violència i els serveis d’urgència.