Recursos per impulsar i enfortir iniciatives d’ESS en femení

26/11/2019 - 21:53

Inclou el programa "El Camí de la Solidesa", així com altres recursos pel foment de l’emprenedoria femenina, social i col·lectiva.

Barcelona Activa ofereix aquesta tardor eines de formació i acompanyament per fomentar l’emprenedoria femenina i el lideratge en femení. El Camí de la Solidesa és un programa consolidat que aquest any torna al calendari per enfortir l’Economia Social i Solidària I el complementem amb altres recursos pel foment de l’emprenedoria femenina, social i col·lectiva.

El Camí de la Solidesa

El Camí de la Solidesa enguany celebra la seva V edició i es desenvoluparà entre el desembre 2019 i el juny 2020. Segueix pensat per organitzacions de l’ESS gestionades i liderades majoritàriament per dones, però enguany també es dirigeix a organitzacions d’ESS en general que vulguin formar a treballadores seves en rols de lideratge i en càrrecs de responsabilitat

El programa contempla formació especialitzada, espais de tutoria i sobretot acompanyament especialitzat que es realitza a les seus de les organitzacions, tot per acompanyar en la consecució d’un projecte d’enfortiment concret

Què ofereix?

En aquesta V edició d’El Camí de la Solidesa, s’oferiran eines, idees i recursos per ajudar a enfortir les organitzacions un cop fet una diagnosi de l’estat d’aquestes.

Segons el perfil de la organització participant es treballarà un projecte d’enfortiment, és a dir, l’assoliment d’una fita concreta com un pla estratègic, el desenvolupament d’una línia d’activitat nova, un pla de comunicació, una campanya de micromecenatge, un pla de participació, o una transformació de forma jurídica, etc. I en alguns casos, també es treballaran les habilitats directives de les participants.

Les organitzacions participants rebran formació pràctica i vivencial (el número d’hores de la qual dependrà de la necessitat d’aquestes), acompanyament d’una persona que la guiï al llarg del programa amb tutories presencials amb participació de l’equip de Barcelona Activa, espais que fomenten la intercooperació i assessoraments individualitzats i especialitzats en els àmbits escollits que es realitzen a la seu de l’organització.

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d’assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa i incorpora la perspectiva i els valors de l’Economia Social i Solidària.

Calendari i inscripció

La cinquena edició del programa, que tindrà una durada de cinc mesos, començarà el 10 de desembre amb una jornada inicial i la primera tutoria abans de les vacances de Nadal.

Si voleu participar-hi podeu descarregar i editar el formulari d’inscripció i enviar-lo a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat i ernest.pons@barcelonactiva.cat fins al 29 de novembre.

Durant el programa, les formacions i tallers seran els dimarts en horari de matí al Parc Tecnològic de Nou Barris. Els acompanyaments, que seran a les seus de les organitzacions, i les tutories s’establiran conjuntament.

Emprendre en femení en ESS

Si us pica la curiositat el món de l’emprenedoria i l’Economia Social i Solidària i teniu alguna idea que voleu fer créixer, Barcelona Activa posa en marxa un itinerari de tallers i intercanvis per a dones que teniu un projecte que podria incorporar els principis i valors de l’Economia Social i Solidària i el vulgueu fer realitat.

En aquests moments, Barcelona Activa proposa una sèrie d’activitats agrupades en dos blocs í, amb través del qual us podeu formar en les fases que van del naixement d’una idea fins a convertir-la en una activitat econòmica amb estructura empresarial.

En el primer bloc es troba l’activitat Claus per emprendre en femení en l’ESS (dirigit a dones). Al llarg de dues sessions, l’objectiu és conèixer els aspectes clau per emprendre en el marc de l’ESS, tendències del mercat social català, bones pràctiques de l’emprenedoria en ESS liderada per dones o el model cooperatiu. Les participants posaran en pràctica eines per iniciar i dissenyar un projecte d’emprenedoria. Podeu fer les inscripcions aquí per les següents sessions:

  • Dilluns 2 i dimecres 4 de desembre de 15:00 a 18:00
  • Dimecres 4 i dijous 5 de desembre de 10:00 a 13:00

El segon bloc inclou la sessió d’intercanvi entre persones que els agradaria emprendre. S’adreça a persones que estan pensant en fer el procés de selecció de programes com el “Construïm en femení”, però també a persones que tenen una idea o projecte i no volen emprendre soles, o que volen sumar-se a un projecte emprenedor, o volen saber si el seu projecte podria encaixar en l’ESS, o fins i tot busquen projectes amb qui generar complementarietats.

La sessió es farà el dijous 28 de noviembre de 10.00 h a 13.00 h i podeu fer les inscripcions aquí.

Durant el 2020  posarem en  marxa  una nova edició del  Construïm en Femení, porgrama d’emprenedoria femenina en el marc de l’ESS.  Consulteu  més  informació al web.

Seguiu l’actualitat de l’Economia Social i Solidària a @AltresEconomies i si teniu algun dubte, podeu enviar un correu a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat.