Un protocol per mostrar el rebuig institucional als feminicidis

28/08/2016 - 10:55

Dones. L’objectiu és denunciar els casos de violència contra les dones i conscienciar la ciutadania d’aquest problema.

La Regidoria de Feminismes i LGTBI i les entitats especialitzades en violència contra les dones han establert un protocol de comunicació per denunciar els casos de violència masclista i manifestar el rebuig a aquests casos.

El protocol defineix com ha de ser la comunicació institucional de condol i les manifestacions de rebuig. Cada vegada que es produeixi un feminicidi, l’Ajuntament de Barcelona enviarà, des d’Alcaldia, una carta de condol a la família de la víctima, i el servei de premsa n’informarà els mitjans de comunicació. “És molt important disposar d’un protocol de dol de ciutat que rebutgi simbòlicament, però també contundentment, tota violència masclista”, ha explicat Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI.

També es convocaran les entitats i associacions que treballen contra la violència masclista a un acte de rebuig. Quan el feminicidi estigui confirmat oficialment, es farà un minut de silenci amb el lema “Parar la ciutat”, es posarà un crespó negre als edificis i al web municipals i es facilitarà un llaç negre a les persones que treballen a l’Ajuntament de Barcelona. El rebuig també es mostrarà a les xarxes socials, on es modificarà el perfil del compte de Twitter de l’Ajuntament col·locant-hi un crespó i usant l’etiqueta #BCNantimasclista. Les pantalles del metro també comunicaran l’assassinat, i al darrer Plenari de l’any es faran tants minuts de silenci com dones hagin estat assassinades a la ciutat.

El protocol fixa unes línies d’actuació internes per lluitar contra aquesta xacra. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona presentarà una reclamació a l’àmbit judicial si la dona va requerir protecció i no se li va prestar. A més, a partir d’ara, cada vegada que es conegui un cas de feminicidi o d’intent de feminicidi, es convocarà un gabinet de crisi amb l’objectiu de compartir la informació i coordinar els serveis i les actuacions que s’hagin d’emprendrePodeu consultar els serveis municipals d’atenció a les dones al web BCNantimasclista.