"Vecina, baja tu silla" arriba a Navas el 27 de setembre

21/09/2019 - 20:14

Acció comunitària. El Vecina, baja tu silla és un debat que es converteix en una acció reivindicativa pel sol fet d’ocupar l’espai públic i parlar sobre gènere

Veïnes que baixen la cadira al carrer per conèixer-se, parlar i compartir com abans.

El Divendres 27 de Setembre a les 18h a la Plaça Ferran Reyes (M L5-L1) tenim una cita per parlar de Gènere, Comunitat i Espai Públic a Navas gràcies al “Vecina, baja tu silla”, debat que moderarà el grup de dones Les Vernedes, impulsores de varies edicions des del seu inici al 2018.

L’activitat ens proposa baixar al carrer i ocupar l’espai públic per parlar sobre temàtiques d’interès per a les dones. El “Vecina, baja tu silla” és un debat que es converteix en una acció reivindicativa pel sol fet d’ocupar l’espai públic i parlar sobre gènere.

Creiem que és una gran oportunitat per prendre consciència i créixer tant en perspectiva comunitària com feminista i estem molt il·lusionades de poder rebre al barri a totes aquelles persones, grups i col·lectius amb interès en seguir generant xarxa, vincles i aprenentatge conjunt.

Tot i el nom de l’activitat, l’organització s’encarrega de portar les cadires, no cal que baixeu la vostra!

La iniciativa

“Vecina baja tu silla” va sorgir en el debat públic de la V Trobada d’Energies Comunitàries, quan el col·lectiu de dones Les Vernedes ens van convidar a reflexionar sobre les causes i les conseqüències de les agressions i assetjaments que les dones pateixen al carrer. El mateix debat batejat com a “Vecina baja tu silla” va ser una acció reivindicativa que dóna continuïtat a les realitzades en els darrers mesos per part de les coproductores. En aquell cas es va comptar amb la moderació de la Gemma Garcia, periodista de La Directa.