XXXVI Premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany 2022

20/12/2021 - 08:52

Premis. Convocatòria del Premi 8M 2022

Com cada any, i per commemorar el Dia Internacional de les Dones, es convoca el premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany per reflexionar entorn d’una temàtica d’impacte social i de gènere. Les bases del premi es publicaran properament al BOPB.

Per a aquesta 36a edició, el tema escollit és “Economia feminista: avancem contra la precarietat de les dones a la ciutat”. L’objectiu del premi és donar suport a projectes amb perspectiva de gènere, interseccional i de justícia social, que ajudin a avançar en la lluita contra la precarietat laboral i la pobresa femenina.

Es podran presentar projectes o treballs que tinguin com a finalitat:

  • Visibilitzar i sensibilitzar al voltant dels eixos principals de l’economia feminista, i incidir sobre l’actual divisió sexual del treball.
  • Millorar les condicions d’ocupació de les professions més precaritzades i feminitzades.
  • Fomentar la contractació més estable i segura per a les dones per evitar la informalitat i la des protecció social.
  • El reconeixement social i econòmic de les ocupacions més feminitzades i precaritzades.
  • Combatre el terra enganxós per pal·liar els efectes de la sobrecàrrega i la desigualtat que situen les dones a la base de la piràmide econòmica, fomentant oportunitats de trajectòries professionals i l’enriquiment del treball que duen a terme.
  • L’autoorganització, l’empoderament i la representació de les treballadores.
  • Promoure una bona organització dels entorns laborals per una conciliació responsable i sostenible.

Condicions de participació
Els projectes hauran de ser inèdits o estar en procés inicial, incloure la perspectiva interseccional de gènere i han de poder tenir lloc a la ciutat de Barcelona.

S’hi poden presentar les persones físiques, els grups, les associacions o altres entitats sense ànim de lucre de Barcelona. En el cas de grups que no estiguin formalitzats jurídicament i que estiguin integrats només per persones físiques, cal que la persona representant del grup estigui empadronada a la ciutat de Barcelona.

Premis i dotació

  • Premi del Jurat al millor projecte, dotat amb 15.000 euros.
  • Premi del Públic al millor projecte, dotat amb 3.000 euros.

La convocatòria oficial del premi es publicarà properament al BOPB. Un cop s’hagin publicat les bases al BOPB, trobareu tota la informació en aquest enllaç