Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i en el marc de l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència envers les dones.

Partint de la premissa que la violència masclista és una vulneració greu dels drets humans, l’Ajuntament de Barcelona vol contribuir a avançar vers la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat de les dones de la ciutat.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització del projecte guanyador.

Població a la qual s’adreça

  • Hi poden participar les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d’ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l’àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2018: XIII edició del premi

Al voltant del lema “Creixem lliures de violència. #BCNantimasclista”, la convocatòria del 2018 vol potenciar els projectes que contribueixin a presentar iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra les violències masclistes envers infants i joves.

Ambdós col·lectius poden viure de manera directa aquestes violències en entorns familiars, però també en espais institucionals, escolars o de socialització que generen i perpetuen micromasclismes i estereotips normalitzats per la societat i alimentats pels productes d’oci.

La convocatòria ofereix recursos econòmics i suport institucional per a la realització a Barcelona del projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o estar a l’inici de la seva implementació.

L’acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper divendres 23 de novembre, a les sis de la tarda, a la sala d’actes de La Casa Elizalde, carrer de València, 302, 1a planta.

Entrada lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.