Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i en el marc de l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència envers les dones.

Partint de la premissa que la violència masclista és una vulneració greu dels drets humans, l’Ajuntament de Barcelona vol contribuir a avançar vers la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat de les dones de la ciutat.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització del projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o estar a l’inici de la seva implementació.

Població a la qual s’adreça

  • Hi poden participar les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d’ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l’àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2019: XIV edició del premi

Amb el lema “BCN antimasclista i intercultural”, l’objectiu de l’edició de l’any 2019 ha estat donar suport a les iniciatives de recerca, creació, visibilització, conscienciació o rebuig ciutadà col·lectiu contra les diferents formes i àmbits de les violències masclistes que impacten en les vides de les dones migrants.

L’acte de lliurament del premi va tenir lloc el dilluns 25 de novembre de 2019 al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. A l’apartat d’enllaços relacionats hi podeu veure les fotografies de l’acte. 

El projecte guanyador de l’edició 2019 ha estat “Guia de treball i intervenció comunitària per a l’abordatge de les violències masclistes en dones migrants”, de la cooperativa t.i.c.t.a.c.

L’objectiu del projecte és elaborar un seguit de directrius i recomanacions a partir de l’experiència de dones migrants, que participaran en cinc tallers on s’elaboraran els continguts, els missatges i les imatges.

El jurat del premi ha destacat especialment la voluntat del projecte de vincular i integrar diferents col·lectius de dones des de la diversitat i el treball en xarxa a partir del protagonisme de les mateixes dones; la creació de sinergies amb altres entitats i també des d’una perspectiva trans; la facilitat de replicar el projecte en altres formats i canals de difusió, així com el destacat sistema d’avaluació de resultats.