Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

Població a la qual s’adreça
Persones físiques o jurídiques i associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2020: XXXIV edició del premi

Amb el lema “Ecofeminismes i emergència climàtica”, l’objectiu de l’edició d’aquest any ha estat premiar projectes amb perspectiva de gènere, interseccional i protagonisme femení que ajudin a afrontar l’emergència climàtica i a desenvolupar accions ecofeministes a la ciutat.

Acte de lliurament

L’acte de lliurament va tenir lloc el dissabte 29 de febrer del 2020 a les 17.00 h a la Sala Moragues del Born Centre de Cultura i Memòria.

El projecte guanyador ha estat “Xarxa de refugis climàtics i de cures des d’una perspectiva comunitària i ecofeminista” del Col·lectiu Punt 6 i el Barcelona Laboratory for Urban Environmental Justice and Sustainability (BCNUEJ-ICTA), de la UAB.

I el premi del públic, atorgat per votació popular, ha estat per al projecte “Teixim la xarxa de dones cosidores”, de la Cooperativa ETCS, en representació de la Xarxa de Dones Cosidores.