Des de l’any 1987 l’Ajuntament de Barcelona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, convoca el Premi 8 de Març, que porta el nom de Maria Aurèlia Capmany en homenatge a la gran escriptora catalana.

Els objectius del premi són, d'una banda, reconèixer les iniciatives i projectes orientats a la defensa i promoció dels drets de les dones, amb una temàtica diferent cada any. El segon objectiu és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització dels projectes guanyadors.

Població a la qual s’adreça
Persones físiques o jurídiques i associacions o entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2018: XXXII edició del premi
Amb el lema “Desvestint el gènere”, el premi del 2018 ha volgut potenciar els projectes que contribueixin a sensibilitzar la ciutadania i a prevenir, denunciar i afrontar les situacions de discriminació i desigualtat de gènere en l’àmbit de la moda, l’estètica i la bellesa.

El projecte guanyador ha estat “Donem la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!”, d’Upcycling Barcelona en col·laboració amb l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc.

“Donem la volta a la moda. M’agrada, m’agrado, jo decideixo!” promou accions crítiques amb els estereotips de gènere i d’impuls al consum responsable de roba a través del reciclatge de peces de roba. Upcycling és una botiga de roba i complements, que també acull un taller de costura i de reciclatge de mobles vells i un petit espai de coworking. Aquest projecte té l’origen en el Fashion Revolution Day organitzat per primera vegada el 2014.

El premi al millor projecte escollit per votació popular del públic assistent ha estat per al projecte “Més amb menys”, del Pla comunitari de Roquetes.