Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i en el marc de l’Acord ciutadà per una Barcelona lliure de violència envers les dones.

Partint de la premissa que la violència masclista és una vulneració greu dels drets humans, l’Ajuntament de Barcelona vol contribuir a avançar vers la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat de les dones de la ciutat.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització del projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o estar a l’inici de la seva implementació.

Població a la qual s’adreça

  • Hi poden participar les persones físiques, les associacions, els grups de fet i les entitats de qualsevol índole (comercials, culturals, veïnals, etcètera); els espais de lleure i oci; les escoles, els centres educatius i d’ensenyament; els equipaments i els serveis cívics, socials, culturals i de l’àmbit de la salut, i els grups, les associacions o les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona.

2020: XV edició del premi

Amb el lema “Block the troll: estratègies feministes a les xarxes”, l’objectiu de l’edició d’aquest any és donar suport a les iniciatives de recerca, conscienciació i rebuig ciutadà col·lectiu contra els assetjaments i la violència masclista en els entorns digitals.

El termini de presentació de projectes acaba el 25 de setembre del 2020

Acte de lliurament del premi

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el dimecres 18 de novembre a les 17 h al Canòdrom i es va retransmetre en directe a través de Youtube.

El projecte guanyador ha estat "A la xarxa, lliures i segures", de l'entitat Donestech/Alia, una proposta per crear una campanya gràfica creativa per fer front al ciberassetjament, adreçada a dones i persones LGTBIQ.

Es pot recuperar el vídeo de l'acte en aquest enllaç: https://youtu.be/8t2FuCaNw6Y