Des de l’any 2005 l’Ajuntament de Barcelona convoca el Premi 25 de Novembre, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, i en el marc de l’Acord Ciutadà per una Barcelona lliure de violència contra les dones.

Partint de la premissa que la violència masclista és una vulneració greu dels drets humans, l’Ajuntament de Barcelona vol contribuir a avançar vers la plena ciutadania, l’autonomia i la llibertat de les dones de la ciutat.

L’objectiu de la convocatòria és oferir recursos econòmics i suport institucional que facilitin la realització del projecte guanyador, que haurà de ser inèdit o estar a l’inici de la seva implementació.

Població a la qual s’adreça

Hi poden participar les persones físiques majors de 18 anys, els grups, les associacions i les entitats sense ànim de lucre de la ciutat de Barcelona
 

2023: XVIII edició del premi
 

Amb el lema “BCN Antimasclista i Antiracista”, l’objectiu del premi enguany és abordar les diferents realitats i reptes que aglutinen aquestes dues lluites, entenent que avui en dia no podem parlar d’antimasclisme ni d’antiracisme si no és creuant-los l’un amb l’altre.

La dotació del premi és de 15.000 euros i el termini de presentació de les propostes va finalitzar el 18 de setembre de 2023.

Acte de lliurament del premi

L'acte de lliurament tindrà lloc el dimecres, 22 de novembre de 2023, a les 18.00 hores, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. 

Programa:

Conducció de l’acte a càrrec de Tània Sarrias

• Benvinguda de la segona tinenta d’alcaldia, Ima. Sra. Maria Eugènia Gay Rosell, i de la regidora de Promoció Econòmica i Treball, i de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, Ima. Sra. Raquel Gil Eiroá.

• Monòleg de Miss Raisa

• Vídeo de resum de l’execució del projecte guanyador del 2022: “Totes som Punt Lila. Procés participatiu comunitari: xarxa de punts liles al barri de Sant Antoni”, de l’Associació Veïnal Sant Antoni.

• Actuació musical de Miss Raisa

• Lectura del veredicte del jurat i lliurament del premi 25N 2023 a càrrec de la segona tinenta d’alcaldia, Ima. Sra. Maria Eugènia Gay Rosell, i la regidora de Promoció Econòmica i Treball, i de Feminismes, Igualtat i Memòria Democràtica, Ima. Sra. Raquel Gil Eiroá.

• Cloenda amb l’actuació del Cor Infantil i Cor Juvenil de Palau Vincles.

Podeu seguir tot l’acte en directe a través del següent enllaç:

https://youtube.com/live/QZZP2ZsqCEA?feature=share