PREMi DONA I ESPORT

01 OBJECTIUS

El 2006 es va posar en marxa el Premi Mireia Tapiador (actualment anomenat premi Dona i Esport) amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de les dones esportistes o promotores de l’esport i amb motiu de la seva activitat personal i professional a la ciutat de Barcelona.

La finalitat del certamen és fer visible la tasca de dones unides per la seva passió i dedicació a l’activitat física i l’esport, però també ha servit per obrir un nou camí a la difusió i al coneixement d’històries i reflexions sobre el paper de la dona en el món de l’esport, per tal de contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva.

Per aquest motiu, en els darrers anys s’hi han sumat categories, com la de la Dona Esportista, el Mitjà de Comunicació, el Club Esportiu o la Dona Dirigent Esportiva, amb les quals s’ha volgut distingir la dedicació de persones, col•lectius i entitats per fer distingible el paper de la dona.

Actualment el premi consta de cinc modalitats: Premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’EsportPremi a la Dona EsportistaPremi al Mitjà de ComunicacióPremi al Club Esportiu de la ciutat i Premi de la Dona Dirigent Esportiva.

02 CONVOCATÒRIA I BASES

Les candidatures a qualsevol de les modalitats del Premi Dona i Esport es podran proposar a títol personal o bé per mitjà d’altres persones físiques o jurídiques.

D’aquesta manera, no només s’hi poden presentar les esportistes, sinó que els clubs, les entitats i les associacions també poden presentar les seves candidatures. Igualment, els mitjans de comunicació o periodistes poden presentar la seva pròpia candidatura o la d’altres professionals.

Les candidatures són:
•    Premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport
•    Premi a la Dona Esportista
•    Premi al Mitjà de Comunicació
•    Premi al Club Esportiu
•    Premi a la Dona Dirigent Esportiva

03 QUADERN DONES I ESPORT

El Quadern Dones i Esport s’ha encarregat de recopilar l’actualitat sobre la presència femenina en l’esport, així com fer un repàs històric sobre el binomi esport i dones a Barcelona.

04 HISTORIAL DE GUARDONS

Coneix l’històric de guanyadores i guanyadors del Premi Dona i Esport.