Quadern Dones i Esport

Ininterrompudament des del 2007, el Quadern Dones i Esport s’ha encarregat de recopilar l’actualitat sobre la presència femenina en l’esport, així com fer un repàs històric sobre el binomi esport i dones a Barcelona.

A les seves pàgines es mostra la vida de les dones que van treballar i lluitar per incorporar l’activitat esportiva en la seva vida i fer que actualment qualsevol nena, noia, dona, sense importar l'edat ni la condició social, pugui fer esport i exercici físic amb total normalitat.

Alhora, aquestes publicacions van arribar amb la intenció d’obrir un nou camí per facilitar la difusió i el coneixement d’històries i reflexions sobre el paper i la realitat de la dona en el món de l’esport, per tal d’aconseguir una presència esportiva paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits del món de l’esport. Així mateix, són un mitjà de recull de les bones pràctiques de la promoció esportiva femenina.

En aquests quaderns, esportistes i docents de l’esport, així com ciutadanes o representants d’entitats i clubs, han pogut donar el seu punt de vista, analitzar la salut de l’esport des d'una perspectiva de gènere i proposar temes i històries memorables que han construït una història femenina dins l’àmbit de l’esport.

Així mateix, s’hi recullen les biografies de les dones premiades al premi Dona i Esport.

Els quaderns publicats fins ara són els següents: