Esteu aquí

Diversitat religiosa, espai públic i participació

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Diversitat_0.png

En els darrers temps el fet religiós ha guanyat rellevància i visibilitat arreu del món, i la diversitat cultural i religiosa ha esdevingut una evidència a la nostra ciutat.

De les moltes diversitats que caracteritzen, la diversitat religiosa n’és una. El fenomen no és nou, però en els darrers anys ha guanyat visibilitat i incidència, a mesura que les comunitats religioses pertanyents a confessions minoritàries han anat consolidant la seva situació i han millorat la seva capacitat per posar en marxa activitats i iniciatives i fer-se presents en el seu entorn més proper.

Així, darrerament hem vist com el fet religiós ha guanyat rellevància i visibilitat arreu del món, i la diversitat cultural i religiosa ja és una evidència a la nostra ciutat. L’any 2016 es van comptabilitzar a Barcelona 542 centres de culte de 22 tradicions religioses diferents.

L’Ajuntament de Barcelona està compromès en la defensa i la garantia dels drets humans i, per això, posa en marxa un model de gestió  de la diversitat religiosa centrat, d’una banda, en la defensa del dret fonamental a la llibertat religiosa i de consciència i, de l’altra, de la laïcitat, entesa com el marc en què totes les opcions de consciència, religioses o no, poden conviure en plena igualtat i respecte.

Notícies

Per quart any, la Nit de les Religions torna a Barcelona

26/08/2019 - 10:00 h

Diversitat religiosa. Un seguit d'activitats promouen espais de trobada, diàleg i coneixement entre la ciutadania i les comunitats i entitats religioses i de consciència de Barcelona.

Les comunitats musulmanes de Barcelona celebren la festa del sacrifici

11/08/2019 - 10:00 h

Islam. Avui, 11 d’agost, els musulmans i musulmanes celebren la festa del sacrifici

Fundació Casa del Tibet

Els “Monogràfics d’estiu” acosten la diversitat de conviccions a la ciutadania

25/07/2019 - 12:42 h

Diversitat religiosa. Més de seixanta persones han participat en la primera edició dels monogràfics.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut