Esteu aquí

Estratègia BCN Antirumors

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/antirumors_0.png

Un dels elements que dificulta més la convivència en la diversitat és el desconeixement de l’altre. Aquest desconeixement sovint es transforma en por o recança, i es verbalitza a través de rumors i estereotips falsos.

L’estratègia BCN Antirumors és la línia d’acció del pro­grama BCN Interculturalitat. Neix el 2010, davant la constatació, durant el procés participatiu d’elaboració del pla BCN Interculturalitat, que un dels elements principals que dificulta les relacions entre persones de contextos culturals diversos és el desconeixement.

Aquest desco­neixement es transforma sovint en por o recança i es manifesta a través de rumors, prejudicis i estereotips que són el germen d’actituds racistes, pràctiques discriminatòries o discursos populistes.

La nostra finalitat és visibilitzar i desmuntar aquests rumors, prejudicis i estereotips, i facilitar eines i recursos antirumors i promoure el diàleg i les relacions interculturals:

  • S’organitzen campanyes de sensibilització antirumors que es recolzen en diferents materials (còmics, xapes, gots, guies, manuals) i en accions als espais web i xarxes virtuals.
  • Actuem des d’una perspectiva territorial oferint a les en­titats dels barris i districtes assessorament tècnic i activitats gratuïtes de sensibilització antirumors i reflexió in­tercultural (tallers, obres teatrals participatives, de­bats, etcètera). Aquestes propostes s’apleguen en un catàleg d’activitats que des del 2012 es renova anualment.
  • Oferim formacions gratuïtes que permeten compartir amb la ciutadania arguments i eines comu­nicatives antirumors. Les persones que fan aquestes formacions es converteixen en agents antirumors.

Treballem de manera conjunta amb la Xarxa BCN Antirumors, formada per gairebé un miler de membres, entre entitats i persones a títol individual.

L’Ajuntament de Barcelona en forma part i hi dona suport tècnic, participa en els grups de treball de la xarxa i posa a la seva disposició mate­rials i recursos econòmics. La xarxa es considera una peça col·laborativa clau en el desplegament de l’estratègia BCN Antirumors.

Notícies

Un hivern de celebracions al voltant de la llengua materna, el dia de la dona i la lluita contra el racisme

19/01/2021 - 18:28 h

Aquest 2021 l’Espai Avinyó engega la programació estrenant cicles i assenyalant dates en el calendari.

El Servei d’Interculturalitat del Districte de Sant Andreu: un 2020 d’adaptació i bons desitjos per al 2021

19/01/2021 - 11:12 h

Una de les reflexions de la crisi sanitària és que el món no s'atura amb la COVID-19, i el nostre paper tant en l'àmbit personal com en el professional és veure-ho com a una oportunitat d'adaptació als canvis, als reptes i de no perdre la il·lusió.

El Catàleg Antirumors segueix en marxa!

18/01/2021 - 16:14 h

Les activitats es continuen duent a terme, aplicant les mesures que marquen les autoritats sanitàries, per garantir la seguretat de les participants. Us animem a sol·licitar-les!

Més informació

Comparteix aquest contingut