Esteu aquí

Centre de Recursos en Drets Humans

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/218_2_1.jpg

El Centre de Recursos en Drets Humans és un servei per a la ciutadania, el teixit associatiu i les administracions de la ciutat que treballa per la prevenció, el respecte i la protecció dels drets humans a la ciutat, sota els principis d’igualtat i no-discriminació.

Què fa el CRDH?

  • FORMACIÓ: Organitza formacions i assessorament pedagògic en drets humans i no-discriminació, dirigides a entitats, centres educatius, el teixit associatiu de la ciutat i el mateix Ajuntament.
  • DIVULGACIÓ: Elabora articles i reportatges sobre els drets a la ciutat, amb l’objectiu de divulgar els drets humans d’una manera accessible i connectada amb l’actualitat, i elabora l'informe de l'Observatori de les discriminacions a Barcelona.
  • DEFENSORES DE DRETS HUMANS: Impulsa un punt de trobada i difusió de defensores de drets, promovent la connexió entre defensores locals i internacionals, la difusió de la seva figura, i el testimoniatge com a eina de sensibilització.
  • DOCUMENTACIÓ: Recopila documentació i recursos i ho difon de manera oberta, amb la voluntat de sensibilitzar la ciutadania i contribuir a la recerca i l’especialització acadèmica.
  • ASSESSORAMENT: Assessora i treballa per incloure l’enfocament basat en drets humans en les polítiques públiques, promovent el programa “Barcelona, ciutat de drets”. Treballa en xarxa amb altres ciutats a través de la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme (ECCAR).

Notícies

La Declaració Universal dels Drets Humans compleix 75 anys

05/12/2023 - 15:36 h

REPÀS DE LA TRAJECTÒRIA. Com va néixer la Declaració, la influència en la creació d’altres tractats i òrgans de garantia de drets i algunes de les passes que ha fet Barcelona per a construir una ciutat de drets.

Què és la serofòbia?

30/11/2023 - 13:00 h

DIA MUNDIAL DE LA SIDA. Amb motiu de la jornada, parlem d’estigmes, prejudicis i discriminacions que vulneren els drets de les persones que viuen amb el VIH.

Dia Internacional de les Dones Defensores de Drets Humans

29/11/2023 - 09:40 h

PARLEM AMB DEFENSORES. Amb motiu de l’efemèride, fem un recull de totes les dones que hem entrevistat en el marc de la sèrie #ParlemAmbDefensores.

Quin és l’origen del 25N?

22/11/2023 - 12:48 h

DIA CONTRA LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES. L’efemèride honora la memòria de les germanes Mirabal, tres activistes de la República Dominicana que van ser assassinades el 1960 per ordre del dictador Rafael Trujillo.