Esteu aquí

Impulsem la interculturalitat

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/impuls22.jpg

L’aposta de la ciutat pel model intercultural té com a objectiu avançar de la Barcelona multicultural a la Barcelona intercultural: una Barcelona diversa que conviu i construeix la ciutat de manera conjunta i cooperativa.

L’objectiu principal és avançar cap a una Barcelona intercultural i diversa que construeixi  la ciutat de manera conjunta i cooperativa. La interculturalitat no fomenta les relacions entre diferents cultures sinó entre persones de diferents cultures per construir un model comú de ciutat.

Aquest any es posarà l’accent en la capacitat transformadora de la interculturalitat, apostant per incidir en aquelles estructures generadores de desigualtats, vulneracions de drets, exclusió i discriminacions. Es proposa una mirada amb les entitats i des de les diverses identitats que conviuen a la ciutat per reconèixer les relacions que hi ha entre elles i treballar per posar de manifest les causes de dominació dins les estructures de poder.

Com a novetat i canvi de paradigma, entenem les polítiques públiques vers la diversitat cultural de manera global, i no només vinculada a processos migratoris com fins ara. Així s’amplia incorporant la mirada en les persones nascudes a la ciutat però que formen part d’altres contextos culturals (fills de migrants), les diversitats històriques de pobles minoritzats, com ara el poble gitano, on també hi ha migrants. 

Així doncs, les polítiques seran interculturals i transformadores si consten d’aquestes cinc dimensions:

  • Fomenten el coneixement, la visibilització i el reconeixement de la diversitat cultural.
  • Incorporen mesures per garantir la igualtat de drets i oportunitats a les persones de contextos i orígens culturals diversos.
  • Fomenten l’establiment de relacions actives i de col·laboració entre persones o grups que habitualment no en tenen, treballant en els interessos i aspectes comuns i buscant la interacció positiva.
  • Fomenten que les persones creïn vincles d’arrelament al barri, al grup, a la ciutat o a l’entitat, i d’aquesta maner fer créixer el sentiment de pertinença
  • Inclouen mecanismes o recursos per aconseguir una participació culturalment diversa.

Notícies

Sònia Masuda

L'actriu Sònia Masuda visita 'Connexió Intercultural'

26/11/2021 - 12:04 h

El passat dilluns 22 de novembre Ràdio Trinijove va emetre l'edició del mes de novembre de l'espai "Connexió Intercultural".

Mustafà és al replà

Us presentem les últimes activitats que hem fet al Catàleg Antirumors! 

23/11/2021 - 16:59 h

Les activitats s’estan duent a terme, aplicant les mesures que marquen les autoritats sanitàries, per garantir la seguretat de les participants. Us animem a sol·licitar-les! 

Donem la benvinguda a les últimes entitats adherides a la Xarxa BCN Antirumors!

23/11/2021 - 13:13 h

Us presentem les últimes tres entitats adherides a la Xarxa BCN Antirumors.

Enllaços relacionats

Més informació

Comparteix aquest contingut