Teatre 'La Sort', de Juli Disla

Sinopsi

La sort parla de l’experiència dels seus protagonistes, Juli Disla i Jaume Pérez, com a família homoparental i interracial. La peripècia emocional i vital del seu procés d’adopció, un llarg camí administratiu i judicial amb la finalitat de formar una família.

La sort és també un homenatge al seu fill, que li pugui servir com a Llibre de vida en un futur.

A través de la seva vivència íntima ens parlen de la diversitat, de quins són els models de família, de com vivim les qüestions racials, de quins són els referents, l’entorn en el qual es desenvolupen els menors i de com influeix la política en tot això.

El procés d’adopció nacional pot allargar-se fins a vuit anys i no és definitiu fins que la justícia dicta una resolució d’adopció. Sovint s’ha abordat l’adopció des del conflicte o el drama. D’una banda, per les dificultats a les quals s’havien de sotmetre els adoptants i, d’una altra, per l’entorn del qual procedeixen els menors. No pot obviar-se que darrere de tota adopció hi ha una situació prèvia d’adversitat, però resulta imprescindible evitar posicions estigmatitzadores. Després de l’adopció la majoria d’infants tira endavant de forma positiva, són feliços i fan felices altres persones. Això no vol dir que els processos d’adopció siguin històries sempre meravelloses. Són històries d’educació i creixement.

Autoria: Juli Disla

Dramatúrgia: Pérez&Disla

Direcció: Toni Agustí, Jaume Pérez i Santiago Ribelles

Repartiment: Juli Disla i Jaume Pérez

Disseny visuals i grafisme: Flexatowa – Juan Pajares

Il·luminació: Marc Gonzalo

Espai sonor: Carlos Gorbe

Cançó Una d’amor: Borja Penalba i Mireia Vives

Fotografia: Maria Cárdenas

Vídeo: Microfilm SL

Producció executiva: Pilar Garrigues

Distribució: a+, Soluciones Culturales

Agraïments: Jose de Lamo, Alberto Ibáñez Mezquita, Rosa Molero, Direcció General d’Infància i Adolescència (Generalitat Valenciana), Direcció General d’Igualtat en la Diversitat (Generalitat Valenciana), Espai Bestreta, Colectivo Miss Panamá, Maria Disla Carayol, Amparo Oltra, El Pont Flotant, Mario Mankey, Encarna, Julio, Salva i Concha.

Un projecte seleccionat en el VIII Laboratori d’Escriptura Teatral de la Fundació SGAE 2020. Ajudes a la Creació 2020 – Institut Valencià de Cultura

Una producció de Pérez&Disla

Amb la col·laboració de: Paranimf Universitat Jaume I de Castelló, Ajuntament d’Alzira, Ajuntament

Horaris

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona

Comparteix aquest contingut