Esteu aquí

L'enfocament intercultural

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Enfoc%20intercultural2.jpg

L’enfocament intercultural pretén fomentar la convivència entre les persones de diferents cultures i religions a través d'una mirada centrada en la persona com a protagonista i titular de drets.

Pel que fa a l’estratègia, es planteja des d’una mirada intercultural en les polítiques públiques. Aquesta mirada intercultural té com a punt de partida la constatació d’una realitat social, religiosa i culturalment diversa. Davant d’aquesta diversitat, la mirada intercultural aposta pel seu reconeixement i per la seva valoració, i afavoreix les relacions interculturals, la igualtat entesa com la igualtat de drets i la no-discriminació, destacant la heterogeneïtat versus l’homogeneïtzació.

Des de la perspectiva intercultural es pretén contribuir a la transformació social promovent canvis en les dinàmiques d’exclusió, discriminació, invisibilització i desigualtat que es donen envers determinats col·lectius que pertanyen a cultures minoritzades.

La interculturalitat no es pot entendre com un mer instrument d’intercanvi entre persones de cultures i religions diverses. Ha de promoure un diàleg crític que qüestioni les relacions de desigualtat, de discriminació. Per això es fa un aposta per un model transformador que parteixi de la necessitat d’incidir en les estructures generadores de vulneracions de drets i de desigualtats.

Notícies

Dones afrodescendents i ciència: quantes dones afrodescendents segueixen sent invisibilitzades al món científic-tecnològic?

28/10/2020 - 18:09 h

L'Espai Avinyó pren com a punt de partida la biografia de la matemàtica afroamericana Khaterine Johnson, per reflexionar sobre com el racisme i el masclisme es van manifestar en àmbits acadèmics i científics dels anys 60 nord americans.

L'ENTREVISTA | Zinthia Palomino: "Per formar part d'una societat cal reconeixe's en ella"

28/10/2020 - 12:02 h

Conversem amb una de les participants a la taula rodona virtual “El cielo no tiene límites” - Dones afrodescendents i ciència, organitzada per l'Espai Avinyó en el marc de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta 2020.

12 d'octubre 1492: "La conquesta del món": Què implica i què hauria d'implicar aquesta data en la nostra memòria col·lectiva?

26/10/2020 - 17:07 h

Cada any se celebra el 12 d'octubre com el dia de la hispanitat, que commemora el que molts anomenen el “descobriment i conquesta d'Amèrica”.

Comparteix aquest contingut