Esteu aquí

L'enfocament intercultural

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Enfoc%20intercultural2.jpg

L’enfocament intercultural pretén fomentar la convivència entre les persones de diferents cultures i religions a través d'una mirada centrada en la persona com a protagonista i titular de drets.

Pel que fa a l’estratègia, es planteja des d’una mirada intercultural en les polítiques públiques. Aquesta mirada intercultural té com a punt de partida la constatació d’una realitat social, religiosa i culturalment diversa. Davant d’aquesta diversitat, la mirada intercultural aposta pel seu reconeixement i per la seva valoració, i afavoreix les relacions interculturals, la igualtat entesa com la igualtat de drets i la no-discriminació, destacant la heterogeneïtat versus l’homogeneïtzació.

Des de la perspectiva intercultural es pretén contribuir a la transformació social promovent canvis en les dinàmiques d’exclusió, discriminació, invisibilització i desigualtat que es donen envers determinats col·lectius que pertanyen a cultures minoritzades.

La interculturalitat no es pot entendre com un mer instrument d’intercanvi entre persones de cultures i religions diverses. Ha de promoure un diàleg crític que qüestioni les relacions de desigualtat, de discriminació. Per això es fa un aposta per un model transformador que parteixi de la necessitat d’incidir en les estructures generadores de vulneracions de drets i de desigualtats.

Notícies

Rajko Đurić: poesia gitana, dolor i capacitat creadora

24/02/2021 - 11:41 h

Espai Avinyó. 'Diàlegs Literaris'

Com repensar els museus, les exposicions i les seves estètiques per transformar els imaginaris occidentals sobre la diversitat cultural?

17/02/2021 - 15:52 h

El passat 3 de febrer, l'Espai Avinyó va donar inici al cicle Museus (Im)possibles, a través de la xerrada i taller ‘L'exposició: el que no està vist’, a càrrec de Francisco Godoy Vega.

Fàtima Hassoun

L’ENTREVISTA | Fàtima Hassoun: “Els projectes del Servei d’Interculturalitat de Sant Andreu són transversals i comunitaris”

17/02/2021 - 13:51 h

Conversem amb Fàtima Hassoun i Youssef Bouajaj, tècnics del Servei d’Interculturalitat del Districte de Sant Andreu, una iniciativa del districte, amb el suport del Programa BCN Interculturalitat, ubicat a la Trinitat Vella.

Comparteix aquest contingut