Esteu aquí

L'enfocament intercultural

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Enfoc%20intercultural2.jpg

L’enfocament intercultural pretén fomentar la convivència entre les persones de diferents cultures i religions a través d'una mirada centrada en la persona com a protagonista i titular de drets.

Pel que fa a l’estratègia, es planteja des d’una mirada intercultural en les polítiques públiques. Aquesta mirada intercultural té com a punt de partida la constatació d’una realitat social, religiosa i culturalment diversa. Davant d’aquesta diversitat, la mirada intercultural aposta pel seu reconeixement i per la seva valoració, i afavoreix les relacions interculturals, la igualtat entesa com la igualtat de drets i la no-discriminació, destacant la heterogeneïtat versus l’homogeneïtzació.

Des de la perspectiva intercultural es pretén contribuir a la transformació social promovent canvis en les dinàmiques d’exclusió, discriminació, invisibilització i desigualtat que es donen envers determinats col·lectius que pertanyen a cultures minoritzades.

La interculturalitat no es pot entendre com un mer instrument d’intercanvi entre persones de cultures i religions diverses. Ha de promoure un diàleg crític que qüestioni les relacions de desigualtat, de discriminació. Per això es fa un aposta per un model transformador que parteixi de la necessitat d’incidir en les estructures generadores de vulneracions de drets i de desigualtats.

Notícies

Guadalupe (esquerra) i George (dreta) a t.i.c.t.a.c. (© Violeta Ospina)

L'ENTREVISTA | Guadalupe Begazo: "Adoren els nostres productes, la nostra terra, però als éssers humans no"

07/06/2022 - 17:01 h

Conversem amb Guadalupe i George, participants de l'obra de 'Teatre contralegislatiu', activitat organitzada per l'Espai Avinyó, emmarcada en el cicle 'Memòries Migrants'.

Recupera el contingut de les activitats d'hivern de l'Espai Avinyó!

27/04/2022 - 17:10 h

Pots consultar recursos, disponibles en format de podcast, vídeo, entrevista i crònica, de la programació d'activitats del primer trimestre de l'any.

Arriba la primavera a l'Espai Avinyó, carregada d'eines en flor!

06/04/2022 - 22:47 h

La temporada de primavera obre amb una variada oferta que inclou xerrades, tallers, ràdio i molt més... Totes les activitats són gratuïtes, però cal inscriure's prèviament.

Comparteix aquest contingut