Esteu aquí

L'enfocament intercultural

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Enfoc%20intercultural2.jpg

L’enfocament intercultural pretén fomentar la convivència entre les persones de diferents cultures i religions a través d'una mirada centrada en la persona com a protagonista i titular de drets.

Pel que fa a l’estratègia, es planteja des d’una mirada intercultural en les polítiques públiques. Aquesta mirada intercultural té com a punt de partida la constatació d’una realitat social, religiosa i culturalment diversa. Davant d’aquesta diversitat, la mirada intercultural aposta pel seu reconeixement i per la seva valoració, i afavoreix les relacions interculturals, la igualtat entesa com la igualtat de drets i la no-discriminació, destacant la heterogeneïtat versus l’homogeneïtzació.

Des de la perspectiva intercultural es pretén contribuir a la transformació social promovent canvis en les dinàmiques d’exclusió, discriminació, invisibilització i desigualtat que es donen envers determinats col·lectius que pertanyen a cultures minoritzades.

La interculturalitat no es pot entendre com un mer instrument d’intercanvi entre persones de cultures i religions diverses. Ha de promoure un diàleg crític que qüestioni les relacions de desigualtat, de discriminació. Per això es fa un aposta per un model transformador que parteixi de la necessitat d’incidir en les estructures generadores de vulneracions de drets i de desigualtats.

Notícies

Arrenca la segona edició de la primera lliga femenina de criquet del país

22/05/2019 - 15:08 h

En aquesta segona temporada hi participen quatre equips de Les Dunies (Besòs i el Maresme), el Poble-sec, el Raval i Trinitat Vella.

L'ENTREVISTA | Sonia Makongo: “La interculturalitat ha d'abordar-se des de l'educació”

08/05/2019 - 12:47 h

Sonia és una defensora dels drets de les dones, i des de 2016 la seva trajectòria està vinculada amb l'ONG Zerca y Lejos, on treballa com a coordinadora del Pla d'Educació a Camerun.

Engega el cicle de debats del grup de Periodisme Solidari

07/05/2019 - 16:06 h

El tema central del cicle de debats d'enguany s'apropa als temes més candents de la informació i els mitjans de comunicació actuals.

Comparteix aquest contingut