Esteu aquí

L'enfocament intercultural

  • https://ajuntament.barcelona.cat/dretsidiversitat/sites/default/files/Enfoc%20intercultural2.jpg

L’enfocament intercultural pretén fomentar la convivència entre les persones de diferents cultures i religions a través d'una mirada centrada en la persona com a protagonista i titular de drets.

Pel que fa a l’estratègia, es planteja des d’una mirada intercultural en les polítiques públiques. Aquesta mirada intercultural té com a punt de partida la constatació d’una realitat social, religiosa i culturalment diversa. Davant d’aquesta diversitat, la mirada intercultural aposta pel seu reconeixement i per la seva valoració, i afavoreix les relacions interculturals, la igualtat entesa com la igualtat de drets i la no-discriminació, destacant la heterogeneïtat versus l’homogeneïtzació.

Des de la perspectiva intercultural es pretén contribuir a la transformació social promovent canvis en les dinàmiques d’exclusió, discriminació, invisibilització i desigualtat que es donen envers determinats col·lectius que pertanyen a cultures minoritzades.

La interculturalitat no es pot entendre com un mer instrument d’intercanvi entre persones de cultures i religions diverses. Ha de promoure un diàleg crític que qüestioni les relacions de desigualtat, de discriminació. Per això es fa un aposta per un model transformador que parteixi de la necessitat d’incidir en les estructures generadores de vulneracions de drets i de desigualtats.

Notícies

Ballem i fem memòria: KUDURO i TWERK

08/07/2020 - 11:42 h

El cicle 'Els divendres de l’Espai Avinyó' surt al carrer per seguir la seva trajectòria iniciada en temps de confinament, ara ja sí, de forma presencial i en un escenari a l’aire lliure: El Pati de les Dones del Centre Cultural de Barcelona.

New Voices New Futures ens proposa la (de)construcció d’imaginaris racistes a través de la imatge

07/07/2020 - 17:38 h

El grup de formació de la XBCNA va posar en marxa de forma virtual la quarta sessió del cicle 'Mirades Crítiques', que estava previst fer-la de forma presencial al mes d'abril i que va ser ajornada a causa de la Covid19.

Us presentem les darreres entitats adherides a la Xarxa BCN Antirumors. Benvingudes!

30/06/2020 - 13:48 h

Donem la benvinguda a les 3 entitats adherides a la Xarxa BCN Antirumors!

Comparteix aquest contingut