Esteu aquí

1 d’octubre i Més, Barcelona Ciutat de Drets

Drets Humans. Cicle d’activitats a La Model, en el primer aniversari de l’1 d’octubre.

Amb la participació del Premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel, i altres personalitats com David Fernández, Jordi Évole, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, Jordi Amat, Txell Bonet o Cristina Fallaràs.

Des de l’Ajuntament de Barcelona i les entitats de la campanya “Demà pots ser tu”, es vol oferir a la ciutadania un espai on debatre i reflexionar al voltant del significat, les causes i les conseqüències de l’1 d’octubre de 2017, data que marca un abans i un després en la vida política i social de Catalunya i també de la seva capital, Barcelona.

Per fer-ho, es proposa un cicle d’activitats a La Model que s’inaugurarà el proper 27 de setembre i durarà fins al 16 d’octubre, data en què es complirà un any de l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Durant aquests dies podreu visitar un conjunt d’exposicions, amb dades, vídeos, testimonis i imatges de l’1 d’octubre, així com una exposició a partir de diferents disciplines artístiques que remeten a la repressió, la censura i la por, apel·lant alhora a la resistència pacífica i la rememoració. Entre elles, una performance de l’artista visual María Ruido o una exposició del fotoperiodista Jordi Borràs.

En paral·lel, i durant el cap de setmana del 28 i 29 de setembre, es realitzaran un seguit de taules rodones i d’altres activitats amb la voluntat d’analitzar les revoltes socials davant les injustícies i on es debatrà al voltant de la defensa del dret a la informació i la llibertat d’expressió. Es comptarà amb la participació de personalitats com David Fernández, Jordi Évole, Marina Garcés, Santiago Alba Rico, Jordi Amat, Txell Bonet o Cristina Fallaràs, entre d’altres, que reflexionaran sobre la petjada que va deixar l’1 d’octubre. Al llarg dels actes, també s’hi sumaran el tinent d’alcaldia Jaume Asens i l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, i està prevista la participació (encara per confirmar el format) del premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel.

Us esperem en aquest cicle d’activitats, que té per objectiu afavorir el debat crític entre la ciutadania i posar en diàleg diferents sensibilitats de la nostra societat.

 

Més informació

Comparteix aquest contingut