Esteu aquí

10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans

Drets humans. Recull d’accions realitzades durant l’any per promoure i garantir la defensa dels drets humans.

El passat de 10 desembre es va celebrar el Dia Internacional dels Drets humans, una data que  commemora el dia en què l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans.

La ubicació al final de l’any d’aquest dia, permet aprofitar per realitzar un balanç de les principals accions que, des de l’Ajuntament de Barcelona, s’han dut a terme durant el 2017 per promoure i garantir la defensa dels drets humans.

Al llarg de l’any s’han editat documents informatius a la ciutadania sobre drets diversos com el dret a la mort digna o el dret a vot de les persones preses. S’han realitzat jornades i conferències sobre civisme i dret a la ciutat, drets i presons, lluita contra el discurs d’odi a les xarxes socials, o drets en centres d’internament d’estrangers i deportació.

En paral·lel, s’han impulsat mesures com la incorporació de la història del poble gitano al currículum escolar, la creació d’un Pla de lluita contra la islamofòbia o un document de veïnatge, per evitar l’internament en centres d’internament d’estrangers de veïns en situació irregular.

En darrer terme, i fruit dels malaurats fets ocorreguts durant l’any 2017 –primerament amb els atemptats patits el 17 d’agost, i posteriorment amb la violència viscuda durant l’1 d’octubre–, també en aquest sentit  s’han realitzat accions de defensa de drets humans. En el primer cas l’acció s’ha traduït en la realització d’un acte interconviccional com a exemple de dret a la llibertat religiosa, i en el segon, amb la creació d’un servei d’atenció psicosocial a les víctimes de l’1 d’octubre i la posterior confecció d’un informe de denuncia.

Comparteix aquest contingut