Esteu aquí

5 de novembre, Dia Internacional de la Llengua Romaní

Llengua Romaní. Diada per reivindicar el reconeixement de la llengua del Poble Gitano.

El 5 de novembre, dia internacional de la llengua romaní o Maśkarthemutno Rromani Ćhibăqo Dives, és una diada per reivindicar el reconeixement de la llengua del Poble Gitano. Aprofitant aquesta data, la Direcció de Drets de Ciutadania i Diversitat ha traduït de l’anglès el manual MIRRORS, un manual elaborat pel Consell d’Europa l’any 2015 per combatre l’antigitanisme a través de l’educació en drets humans.

El manual recull un seguit d’activitats i propostes d’accions concretes per ajudar el professorat a treballar l’antigitanisme segons el cicle concret d’estudis de l’alumnat. MIRRORS és un exemple de bones pràctiques tant pels seus continguts com per la seva elaboració, en què van participar-hi diferents agents socials.

MIRRORS es distribuirà al Consorci d’educació de Barcelona, a les escoles amb promotor escolar i a les escoles participants de la Xarxa d’escoles per la igualtat i la diversitat. Podeu consultar-lo ja a través del següent enllaç.

L’antigitanisme no és només una qüestió gitana, sinó un problema social que cal abordar des de les seves arrels, per assolir així una societat inclusiva i intercultural.

Més informació

Comparteix aquest contingut