Esteu aquí

Torna

Aliança amb Ripoll per compartir estratègies interculturals

Publicat el dc., 11/04/2018 - 17:25

Cooperació. La signatura d’un conveni de col·laboració permetrà ajudar a prevenir els extremismes violents.

L’acord es produeix vuit mesos després de l’atemptat de la Rambla, el 17 d’agost de 2017, que va costar la vida a quinze persones i en va deixar 152 de ferides, i que va ser perpetrat per joves arrelats al municipi de Ripoll, d’origen marroquí. Per això, els ajuntaments de Barcelona i Ripoll signen un conveni amb l’objectiu d’intercanviar i de compartir experiències al voltant de les polítiques d’interculturalitat, d’inclusió, de diversitat religiosa i de lluita contra la discriminació.

VÍDEO. Ada Colau: “Compartim amb Ripoll l’experiència acumulada de Barcelona en les polítiques interculturals, i obrim el conveni a totes les ciutats que ho vulguin.”

Polítiques municipals per a la cohesió social

La ciutat de Barcelona té, des de fa molts anys, polítiques actives entorn de la inclusió de persones d’orígens culturals diversos, canalitzades a través de diferents projectes i serveis per a la ciutadania. Entre aquests serveis destaquen l’Oficina d’Afers Religiosos (OAR), l’Oficina per la No Discriminació (OND), el Programa municipal d’interculturalitat, l’Estratègia antirumors de Barcelona o el Programa de mediació intercultural per a professionals municipals.

L’alcaldessa ha valorat aquestes eines i recursos com una “experiència acumulada d’alt nivell i recorregut que ha d’esdevenir al més útil possible, no només a la nostra ciutat, també a qualsevol altra”. Però lluny de plantejar el conveni com un document unidireccional, Colau n’ha destacat el caràcter col·laboratiu i cooperatiu, ja que Barcelona és una ciutat que “és conscient que té moltes coses a aprendre de les altres ciutats, com Ripoll, que està fent una gran feina en matèria de cohesió social”.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Ripoll i el Consorci de Serveis Socials del Ripollès treballa en un projecte de convivència inclusiva a fi de reflexionar sobre els factors que van propiciar els atemptats del mes d’agost i l’impacte que aquests atemptats han tingut en el municipi, per poder dissenyar una estratègia que permeti treballar el sentiment de pertinença.

Un conveni d’experiències compartides

El conveni que avui s’ha signat expressa el ferm compromís d’ambdues parts a l’hora d’intercanviar experiències i pràctiques en les polítiques d’interculturalitat, d’inclusió, de lluita contra la discriminació i de gestió de la diversitat cultural i religiosa.

Entre aquestes experiències destaquen aspectes concrets:

  • Transferència de coneixements entre les administracions de diferents projectes, programes i iniciatives.
  • Intercanvi de formació de professionals i tècnics de les tres administracions.
  • Participació en seminaris tècnics i tallers de treball entre professionals de les tres administracions i elaboració de materials conjunts.
  • Participació en projectes conjunts en l’àmbit de polítiques, projectes i programes de cohesió social, que incloguin veïns i veïnes d’orígens culturals diversos, la lluita contra la discriminació i el respecte a la diversitat religiosa.
  • Treballar de forma coordinada en els processos de planificació o prevenció del contingut del conveni.

El conveni serà vigent fins al 31 de desembre de 2019 i es podrà prorrogar de forma expressa per períodes anuals i fins a un màxim de quatre anys.

Comparteix aquest contingut