Esteu aquí

Ara més que mai, #stopracisme

21 de març. Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial.

La situació generada per la #Covid19 ha despertat tota mena d’accions de suport mutu cap a les persones més vulnerabilitzades. Ho estem veient diàriament cap a col·lectius com el de les persones grans i el de les persones amb patologies cròniques o d’especial vulnerabilitat, que estan sent el focus d’atenció i de cura desinteressada de molts veïns i veïnes. Mentre que aquestes accions han sigut les majoritàries durant aquests darrers dies, també hi ha hagut expressions intolerants i xenòfobes emmarcades en la situació actual.

Barcelona és una ciutat pionera en la lluita per la igualtat, però el racisme i la xenofòbia són la principal causa de discriminació, tal com ho fan paleses les darreres dades presentades per l’Oficina per la No Discriminació de l’any 2019.

Avui, Dia Internacional per a l’eliminació de la discriminació racial, us oferim les reflexions de sis activistes que, en el marc de la crisi per la #Covid19, aporten la seva visió sobre com s’ha traduït el racisme i la xenofòbia en la situació actual.

A continuació podeu enllaçar amb els seus testimonis:

Carmen Juares, coordinadora de la Asociación Mujeres Migrantes Diversas

Ma Kexing, gestora cultural

Sílvia Albert, actriu

Paqui Perona, activista i feminista pels drets del Poble Gitano

Míriam Hatibi, analista de dades

Tània Adam, periodista i productora cultural

 

Ara més que mai, #StopRacisme.

Comparteix aquest contingut