Un dels primers acords de col·laboració del Programa UB de suport a persones refugiades va ser amb l’Ajuntament de Barcelona per a la realització del Curs de Transició a la Universitat, un curs oficial d’extensió universitària que consta de tres mòduls: aprenentatge simultani de català i castellà i coneixement de l’entorn sociocultural; nocions sobre drets humans i cultura de pau, i preparació per a la inserció laboral.

Per a aquest curs, anualment es concedeixen 15 beques a estudiants en situació de vulnerabilitat econòmica i de drets humans, que inclouen allotjament, suport acadèmic, mentoria, assessorament jurídic, assistència psicològica i suport per a la incorporació al món laboral, entre d’altres prestacions. Una vegada superat el curs i si compleixen els requisits d’accés, els i les estudiants poden matricular-se a l’oferta acadèmica de la UB i continuen gaudint de l’acompanyament del Programa.

L’experiència de dos dels estudiants d’aquest curs centra el documental  «Universitat refugi», dirigit per Pau Faus i produït per Nanouk Films, que contextualitza i explica la col·laboració que, des de 2016, mantenen la UB i l’Ajuntament de Barcelona, així com el compromís d’ambdues institucions en la promoció de l’educació i la creació d’espais segurs en què els i les estudiants refugiats puguin reconstruir la seva trajectòria vital i educativa.

Podeu consultar el programa i confirmar l’assistència a l’acte Barcelona,ciutat i universitat refugi mitjançant aquest ENLLAÇ

Barcelona,ciutat i universitat refugi

Dia 27 de gener de 2020, 18:00h

Paranimf de la Universitat de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 585-Barcelona)