Esteu aquí

Torna

Barcelona contra el racisme, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial

Publicat el dj., 21/03/2019 - 10:34

Racisme. El 21 de març, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial, evidencia la necessitat d’una Barcelona activa contra el racisme

Barcelona és una ciutat pionera en la lluita contra la discriminació. Malgrat tot, el racisme i la xenofòbia és un dels primers motius de discriminació a la ciutat, segons l’informe “La discriminació a Barcelona 2018”, elaborat per la Taula d'Entitats d'Atenció a les Víctimes de Discriminació i que es presentarà el pròxim 27 de març.

Això dona encara més sentit a la necessitat de fer visible la lluita contra el racisme commemorant dies com el 21 de març, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial. Un dia que l’Assemblea General de les Nacions Unides proclama, recordant la matança de 69 persones a una manifestació pacífica contra l’apartheid a Sud-àfrica el 1960. L’ús de la tecnologia digital en la propagació d’intolerància neonazi i altres formes d’exacerbar el racisme, la discriminació racial i la xenofòbia són assenyalades per E. Tendayi Achiume, la Relatora Especial sobre formes contemporànies de racisme, discriminació racial, xenofòbia i formes connexes d’intolerància.

En aquest sentit cal destacar la participació de l’Ajuntament de Barcelona a la Coalició Europea de Ciutats contra el Racisme (ECCAR), una iniciativa impulsada el 2004 per la UNESCO i per les Ciutats i Governs Locals Units (UCLG). Es pretén establir una xarxa de ciutats interessades a compartir experiències per millorar les seves polítiques de lluita contra el racisme, la discriminació i la xenofòbia sota un pla d’acció que inclou, entre d’altres: una major vigilància contra el racisme, l’avaluació del racisme i la discriminació i seguiment de les polítiques municipals; una major informació per la ciutadania; assegurar una ciutat activa de les pràctiques d’igualtat d’oportunitats, desafiar el racisme i la discriminació mitjançant l’educació; i la promoció de la diversitat cultural.

Comparteix aquest contingut