Esteu aquí

Barcelona contribueix en la construcció de la pau al País Basc amb una jornada amb experts, víctimes i polítics catalans

Drets Humans. Jornada de diàleg i reflexió davant el nou horitzó de convivència al País Basc.

Després de més de cinc dècades de violència, el País Basc enfronta un horitzó de convivència, pau i reconciliació.

Davant d’aquesta situació, Barcelona, ciutat que ha encapçalat multitudinàries manifestacions en favor de la pau i el diàleg i que també ha patit la barbàrie terrorista, vol oferir un espai de reflexió amb la jornada “Construint la pau. Reptes i oportunitats per al País Basc després de la fi d’ETA”. La cita serà el proper 13 de juny d’enguany a la Sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA).

Per debatre sobre aquestes qüestions es comptarà amb la participació d’experts, víctimes de diferents sensibilitats i visions, així com amb una nodrida representació de la pluralitat política catalana, que oferiran el seu punt de vista. La jornada vol recollir les aportacions de totes aquestes persones per redactar ‘La declaració per la pau de Barcelona’, que posteriorment es traslladarà al plenari municipal.

Durant l’acte s’obrirà el diàleg al voltant de qüestions com ara el reconeixement a totes les víctimes, la polarització i politització del conflicte, els canvis en matèria penitenciària, el trànsit de l’excepcionalitat cap a una justícia de caràcter ordinari o sobre el paper de la justícia restaurativa en processos de pau i què ensenyen les experiències de reconciliació.

Aquesta jornada està organitzada conjuntament per la Fundació per la Pau, el Foro Social Permanente i l’Ajuntament de Barcelona.

Us animem a assistir-hi.

Més informació

Comparteix aquest contingut