Esteu aquí

#CelebremBCN amb els veïns i veïnes d'origens culturals diversos

Diversitat cultural. Calendari anual de les principals festivitats i celebracions organitzades a la ciutat per entitats de persones migrades.

Barcelona es caracteritza per tenir una identitat diversa. Per això, quan el veïnat de diferents orígens i contextos culturals fa celebracions, tota la ciutat està de festa.

La segona edició de la campanya #CelebremBCN visibilitzarà durant 2019 la riquesa d’orígens i d’experiències vitals que conviuen a Barcelona. A través d’un calendari en permanent actualització, es recolliran i difondran algunes de les principals celebracions organitzades pels veïns i veïnes d’origens i contextos culturals diversos.

Aquestes festes, obertes a tot el veïnat, són un espai de coneixement mutu i diàleg intercultural. Són també una manera d’exercir drets de ciutadania, com els drets culturals i el dret a la ciutat i a l’espai públic, ja que moltes de les celebracions es desenvolupen als carrers de la ciutat.

Podeu descarregar el cartell aquí.

PROGRAMACIÓ DE JULIOL I AGOST

27 DE JULIOL DE 2019
FESTA NACIONAL DEL PERÚ
Al Poble Espanyol de Montjuïc (Sants-Montjuïc), de 14 a 24 h
ORGANITZA: Federación de Entidades Peruanas en Cataluña (FEPERCAT)
Commemorant el 198è aniversari de la independència del Perú, FEPERCAT mostrarà la diversitat cultura d’aquest país andí a través de la seva gastronomia, la música de diferents orquestres i les danses tradicionals com el ‘baile de la marinera’ o la ‘danza de la Sierra del Perú’. Les actuacions principals estaran protagonitzades per la cantant de música criolla Lucía de la Cruz i el grup de danses ‘África Negra’. I és que la cultura peruana es caracteritza per la fusió de múltiples tradicions, des de l’època precolombina, passant per la colonització espanyola i finalitzant amb la independència, moment d’arribada de migracions procedents de la Xina, Itàlia o el Japó.

+ INFO

28 DE JULIOL DE 2019
IZAMIENTO DE LA BANDERA PERUANA
Als Jardins de Can Brasó (Horta-Guinardó), de 12 a 22 h
ORGANITZA: Movimiento Peruano en Catalunya (MOVIPERÚ)
La celebració nacional de la comunitat peruana continuarà a Horta-Guinardó amb una altra jornada festiva que inclourà música en directe, balls tradicionals i degustació gastronòmica, amb menjars i beures com el ceviche, la causa o la ‘chicha morada’. L’orquestra ‘La Gran Familia’, molt seguida entre els veïns i veïnes d’origen peruà de la ciutat, posarà música als balls típics andins com el ‘huayno’ o la salsa i la cumbia. L’extensa programació inclourà jocs infantils, mostra d’artesania, sortejos i recaptació de fons amb motius solidaris.

+ INFO

3 D’AGOST DE 2019
DIA D’ANKARA
Al Creu Coberta Meeting Point (Sants-Montjuïc), de 12 a 20 h
ORGANITZA: Asociación Egbe Isedale Omo Yoruba
Aquesta celebració s’ha organitzat amb la voluntat de ser un espai de trobada, interacció i coneixement entre els iorubes de la ciutat i la resta de veïns i veïnes interessades en aquesta tradició religiosa i espiritual procedent de l’Àfrica occidental (on es troben més membres d’aquest grup etnolingüístic és a Nigèria). Moltes activitats giraran al voltant de l’‘ankara’, un vestit típic africà que destaca pel seu colorit i al qual se li donarà tot el protagonisme com a expressió cultural. Durant tota la jornada sonaran els tambors ‘batá’, s’oferiran múltiples tallers infantils i hi haurà música en directe i danses de tradició ioruba i de la resta de l’Àfrica.

4 D’AGOST DE 2019
FESTA NACIONAL DE BOLÍVIA
Al Parc del Fòrum de Barcelona (Sant Martí), de 12 a 23 h
ORGANITZA: Asociación Cultural de Comunicación del Folklor Boliviano (ASCULFOLKBOL)
La independència de Bolívia fa 194 anys i ASCULFOLKBOL aprofitarà l’esdeveniment per compartir amb tots els veïns i veïnes diferents tradicions indígenes i andines, amb el grup de folklore ‘Bonanza’, i propostes més contemporànies com la dels discjòqueis Nirvana. L’extens programa d’activitats inclourà també jocs infantils, sortejos de viatges a Bolívia, tallers de danses folklòriques i fira culinària. A mitja tarda es podrà gaudir dels típics ‘pasacalles’ de carnestoltes, amb la desfilada de diverses agrupacions amb els vestits típics de les diferents regions bolivianes.

11 D’AGOST DE 2019
FESTA NACIONAL DE L’EQUADOR
Al Parc del Fòrum de Barcelona (Sant Martí), de 13 a 23 h
ORGANITZA: Federación de Asociaciones de Ecuatorianos en Catalunya (FAEC)
Aquesta festa cívica, coincideix enguany amb el 210è aniversari de la independència de l’Equador. La música en serà la màxima protagonista amb gèneres tradicionals com ‘El Pasillo’ i ritmes actuals com la cúmbia o la ‘salsa choke’. No faltaran els sortejos, les danses folklòriques, l’artesania, els tallers infantils i la mostra d’entitats equatorianes. Les actuacions musicals centrals aniran a càrrec de l’orquestra ‘La Suprema Corte’ i la cantant ‘La Toquilla’. Durant tota la jornada es recolliran donacions amb motius solidaris com la investigació de malalties rares.
+ INFO

15 D’AGOST DE 2019
DIA DE LA INDEPENDÈNCIA DE L’ÍNDIA
Al Creu Coberta Meeting Point (Sants-Montjuïc), de 19 a 21 h
ORGANITZA: Indian Culture Center
Amb motiu del 73è aniversari de la independència de l’Índia, l’Indian Culture Center ha preparat una tarda farcida d’activitats que començarà a les 19 h amb el ritual tradicional d’encesa de la llàntia d’oli de la mà de les autoritats presents. A continuació es llegirà un resum del discurs del primer ministre de l’Índia, amb la presència especial de les ‘Biking Queens’, un grup de tres motoristes índies que recorreran 25 països en tres mesos per defensar els drets de les dones. El programa es completarà amb les actuacions musicals i de dansa de ‘Dakini Dance’, ‘Nritya Dhwani’ i Carolina Rubio (Güngur Arts), entre altres.

+ INFO

16 D’AGOST DE 2019
DIA DEL PAKISTAN
Al Parc de les Tres Xemeneies (Sants-Montjuïc), de 18 a 22.30 h
ORGANITZA: Federació Catalana d’Entitats Pakistaneses
El Parc de les Tres Xemeneies acull per cinquena vegada la commemoració de la declaració d’independència nacional pakistanesa. La celebració començarà amb balls al més pur estil de Lollywood (l’equivalent pakistanès a la indústria cinematogràfica de Bollywood) i música pakistanesa. A continuació es portaran a terme els parlaments institucionals i la cantada de l’himne nacional i cançons tradicionals per part d’infants i adults. La festa continuarà amb actuacions de música i dansa ‘bhangra’ en directe i música tradicional pakistanesa.

+ INFO

Comparteix aquest contingut