Esteu aquí

Combatre l’antigitanisme amb les eines de la interculturalitat

Poble Gitano. Document nascut de la necessitat de reforçar l’Estratègia local amb el Poble Gitano de Barcelona.

El passat mes de desembre va ser presentat a la Plenària del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona el document “Lluitar contra l’antigitanisme amb les eines de la interculturalitat”, una iniciativa sorgida de la necessitat de plantejar la interculturalitat i la lluita contra la discriminació com un dels pilars per assolir la igualtat i el benestar de les persones gitanes, posant la reivindicació de drets i deures i la perspectiva intercultural en la centralitat del treball a realitzar.

Aquest document és fruit d’un procés consultiu amb entitats i persones gitanes que s’ha desenvolupat durant els mesos de març a juny de 2018 i que ha comptat amb la participació de més de 400 persones.

Així, aquest document complementa i reorienta l’Estratègia Local amb el Poble Gitano, que no recollia de manera explícita la lluita contra l’antigitanisme. Atès que aquesta qüestió ha estat prioritzada per les entitats del Consell i ha quedat també recollida al Programa d’Actuació Municipal, aquest document no fa més que donar un pas més en els objectius de l’Estratègia: la lluita contra l’antigitanisme i el marc legal per actuar.

Per assolir aquest objectiu, s’impulsa l’acció des d’una perspectiva intercultural, que exigeix la incorporació de persones d’orígens diversos als debats i reflexions que configuren la nostra ciutat i la nostra societat, i treballant des de:

  • La igualtat de drets, a través de la visibilització de l’antigitanisme, l’atenció a les víctimes de discriminació, l’enfortiment dels mecanismes de garantia i les polítiques d’acció afirmativa.
  • El reconeixement i coneixement de la riquesa de la cultura i la història del poble gitano.
  • El diàleg intercultural, formant treballadors i treballadores públics, educant de manera inclusiva i visibilitzant la diversitat.

Us convidem a consultar el document, que teniu disponible al següent enllaç.

Comparteix aquest contingut