Esteu aquí

'Connexió Intercultural', teixint vincles per la diversitat

El passat dilluns 4 de novembre, Ràdio Trinijove va tornar a connectar amb la interculturalitat de la mà de la iniciativa Festival de cultura(s) Raval, festival contra el racisme, de l'entitat Tot Raval.

Amb la col·laboració de la Fundació Trinijove i la Xarxa BCN Antirumors, el programa de ràdio pretén sensibilitzar i inculcar als més joves la importància de viure en una societat plural i intercultural.

Amb ganes de compartir i intercanviar tradicions catalanes i llatines, ‘Connexió Intercultural’ va conversar amb dues veïnes de la Trinitat Vella, Gladis i Natalie, àvia i néta, sobre com perceben i celebren la Castanyada al barri i sobre com viuen el Dia de Tots Sants a la República Dominicana.

De la interculturalitat de les tradicions van passar a la interculturalitat latent al barri del Raval, que ha celebrat del 7 al 9 de novembre el Festival de cultura(s) Raval, festival contra el racisme!. El seu organitzador, Juan Pedro Diotiayuti, va fer especial èmfasi en la funció de visibilització i denuncia de pràctiques i discursos racistes que té el festival, així com en l’ús de la cultura com a eina reivindicativa i pedagògica que construeix ponts i no muralles.

Aquest festival de cultura(s) del Raval, centrat en la lluita antiracista, va estar organitzat per la Fundació Tot Raval però sobretot per les persones i les entitats del barri, les autèntiques protagonistes. Una d’elles va ser la cooperativa Colectic, que a través de l’oralitat, el tèxtil, l’art, el reciclatge i la música van crear espais de diversitat i participació, que va explicar i recomanar l’Arnau de Colectic.

Si voleu aprofundir sobre el projecte, podeu recuperar l’entrevista sencera a través d’aquest enllaç.

Des del mes d’abril la Fundació Trinijove, membre del grup de comunicació de la Xarxa BCN Antirumors, vol copsar i posar en valor la interculturalitat que conforma la ciutat de Barcelona, entenent-la sempre com un valor afegit i mai com un perill, i sempre incidint en les fases de detecció, desmuntatge i/o denúncia de discursos i casos discriminatoris, que atempten contra els drets de les persones d’origen migrant.

Comparteix aquest contingut